Kutná Hora – Poděbrady 2:6

Úvod utkání byl rozpačitý z obou stran. Domácí byli o něco důraznější, ale nijak neohrožovali branku Poděbrad. Hosté byli nedůrazní v soubojích, hráli bez pohybu a to Kutné Hoře vyhovovalo. Ve 12. minutě Pojkar vystřelil z úhlu na domácího Jelínka, kterému puk mezi výstrojí propadl až za brankovou čáru. „To vneslo trochu klidu na naše hole a začali jsme domácí přehrávat,“ uvedl manažer poděbradského klubu David Kubát.

Pak ujeli při vlastním oslabení Pácal s Martínkem, s přehledem sehráli situaci dva na jednoho a druhý jmenovaný zvýšil na 2:0.

V úvodu druhé třetiny sice domácí v přesilové hře snížili, ale herní kvalita Poděbrad začala převyšovat bojovnost domácích. Ve 26. minutě se pěknou individuální akcí dostal před branku Kutné Hory Martínek a bekhendovým blafákem zvýšil na 3:1. V závěru třetiny našel Bartoň přihrávkou před brankou zcela osamoceného Rindoše, pro kterého nebylo již problém zakončit.

Na začátku poslední části hry domácí sice snížili na 4:2, ale vývoj utkání to nijak nepoznamenalo. „Výhru a tři body jsme si zkušeně pohlídali,“ radoval se Kubát.

Hlízov doma nestačil na Sokoleč a prohrál 2:4
Pikantní střet Hlízova a Sokolče. Šest gólů, penalta, obrat a dvě vyloučení

Navíc v 50. minutě Tuma ranou do horního růžku využil přesilovou hru a v 54. minutě výsledek pečetil po přihrávce Martínka Patrik Toupal. „Utkání jsme měli pod kontrolou, v klidu a zaslouženě vezeme tři body,“ zopakoval manažer klubu z lázeňského města.

„První třetina byla sice vyrovnaná, ale my jsme nehráli dobře. Nebyli jsme hladoví a důrazní. Soupeř má šest nebo sedm zkušených borců, kteří když se rozjeli, tak nás dostali pod tlak,“ komentoval dění na ledě kutnohorský trenér Stanislav Bednář. „Nehráli jsme prostě dobře a to nám ještě výborně zachytal gólman. Chyběli nám tři útočníci, ale kdybychom byli pracovitější a důraznější, mohli jsme uhrát lepší výsledek. Opět jsme doplatili na slabší docházku v týdnu,“ uvedl Bednář.

Branky a nahrávky: 22. Málek (Tvrdík, Chmelař), 43. Jiráň (Plíhal) - 11. Pojkar, 19. Martínek (Pácal), 26. Martínek, 38. Rindoš (Bartoň), 50. Tuma (Pojkar, Bartoň), 54. Toupal P. (Martínek, Vošta). Třetiny: 0:2, 1:2, 1:2.

HC Poděbrady: Hermann - Pojkar, Bartoň, Karoch, Žalud, Milaniak, Vošta - Tuma, Papoušek, Čapek - Kejdana, Rindoš, Mrkus – P. Toupal, Pácal, Kubát – Martínek.