Hokejista Vlach neobhájil loňské první místo v kategorii Sportovní hvězda Deníku. Letos skončil na 2. místě. „Nejsem zklamaný. Galavečer byl moc hezký. Loni jsem neměl možnost přijet, ale letos se to povedlo. Užil jsem si to," řekl Jaroslav Vlach.

Letos prožívá paběnický rodák skvělou sezonu. Bílí Tygři jsou na prvním místě extraligy. „Sezona probíhá skvěle a užívám si ji," usmíval se Vlach a pokračoval: „Zatím jsem zažil v libereckém áčku jen boje o záchranu a nyní jsme konečně první. Je to příjemné. Atmosféra v týmu je úplně jiná, hokej nás baví a do kabiny se chodí parádně. Když se vyhrává, je tam úplně jiná pohoda."

Na obavy z play off zatím nebyl čas. „Popravdě na play off ještě nemyslím. Říká se, že vyhrát základní část se nevyplácí. Doufám, že budeme ten tým, kterému se to podaří. Play off je pak jiná soutěž, to si uvědomujeme," netajil se extraligový hokejista.

Vyhrát extraligu by bylo pro Vlacha splnění snu: „Můj sen je vyhrát něco týmového. Extraliga do toho samozřejmě patří. Letos máme velkou šanci, abychom vyhráli. Jsem rád, že v tomto týmu mohu hrát."

Jaroslav Vlach je známý bitkař. Jak si však vybírá soupeře? „Většinou to vyplyne ze zápasu. Nicméně mám přehled, kdo jakou roli v týmu soupeře má. Vše se ale odvíjí od zápasu. Neříkám, že bych bitky vyloženě vyhledával. V každém zápase máte emoce a víte, jaké jsou vaše role," odpověděl liberecký tvrďák a připomněl: „Nedávno jsme hráli s Mladou Boleslaví, prohrávali jsme dva-čtyři a bylo to hodně ospalé. Cítil jsem, že mohu využít svou roli a povedlo se. Nakonec jsme zápas otočili. Spoluhráči nebo trenér mě pak ocenili, že jsem je vyhranou bitkou nakopl. To potěší."

Mohlo by vítězství v extralize znamenat návrat na 1. místo v anketě Nejúspěšnější sportovec Kutné Hory? „Asi ano," usmíval se Vlach a dodal: „Pokud uděláme týmový úspěch, tak pak přichází i ty individuální."