První třetina patřila domácím. Vlétli do ní s plným nasazením a svou bojovností zatlačovali Sršně do defenzivy. Již ve třetí minutě dali první branku, která jim dala křídla. David Jelínek měl na rozdíl od domácího brankáře hodně práce. Ve třinácté minutě se Božetice prosadily podruhé a Sršni až do sirény nenašli recept na odpověď.

Druhou třetinu vyhráli Sršni, ovšem hra byla rozbitá častým vylučováním. Ve dvacáté páté minutě se povedlo Sršňům snížit skóre, když Chmelařovu střelu tečoval do růžku Siváček. Zvláštní způsob posuzování zákroků hlavním rozhodčím vedl k nervozitě a vzájemnému oplácení mezi hráči. Jednu z vyhrocených situací nezvládl Jiří Tvrdík I. a za bodnutí holí musel předčasně do sprchy. Sršni se snažili o vyrovnání a nejblíže k němu měl obránce Švejda, jehož střelu zastavila horní tyč.

Třetí část byla pro Sršně opět snahou o vyrovnání. Měli však trochu smůly, když Božetice lacino přišly ke třetí brance. Vyražený puk do nohy vlastního obránce sotva dojel pod D. Jelínkem za brankovou čáru. Na druhé straně při přesilovce netrefil prázdnou bránu Siváček. Sršni vsadili vše na útok a domácím začaly docházet síly. Branku však vstřelili Božetičtí, když bezchybně sehráli přečíslení dva na jednoho. Tři minuty před koncem dal naději Sršňům ještě Javůrek přesnou dělovkou do horního růžku. Sršni dál bušili na vyrovnání. Stanislav Bednář odvolal brankáře a Chmelařovi na další snížení nahrál Čejka. Na vyrovnání však už zbylo málo času a tak poslední siréna odstartovala radost domácích. Sršni z tohoto utkání vyšli bodově naprázdno, poprvé v soutěži prohráli.

„Nehráli jsme dobře. Nechytili jsme začátek utkání. Mysleli jsme si, že to půjde samo. Pak jsme se snažili výsledek dohnat, ale už to bylo špatné. Do hry jsme se nedostali," zhodnotil zápas trenér Kutné Hory Stanislav Bednář a pokračoval: „Domácí měli větší touhu po vítězství a byli důraznější. Božetice hrají tvrdě. My jsme navíc neproměnili své šance a přišla porážka. Až poslední třetina snesla nějaké měřítko."

Sršně teď čeká porce domácích zápasů nejprve v neděli 13. listopadu přivítají od 17.30 hodin Spartak Žebrák, ve čtvrtek 17. listopadu Hvězdu Kladno a další neděli 20. listopadu Kralupy nad Vltavou.

TJ Božetice - SK Sršni Kutná Hora 4:3 (2:0, 0:1, 2:2)Branky a nahrávky Sršňů: Siváček (Chmelař), Javůrek (Křeček), Chmelař (Čejka).

Kutná Hora: D. Jelínek (Kunášek) – Chmelař, Švejda Pavel, Havelka, Čejka, Křeček, Tvrdík Jiří I., Javůrek, Jelínek M., Tvrdík Jan, Jiráň, Siváček, Hynek, Tvrdík Jiří II, Fišar, M. Šváb. Trenér Stanislav Bednář.

Sp. Příbram - Čáslav 2:8 (0:4,0:2,2:2)
Branky Čáslavi: Kraučuk 2, Pomichálek 2, L. Muras 2, Šudoma, Pipek.

Čáslav: J. Krištof (M. Svoboda) - Janata, Pálek, Krejza, Šlejtr - Pipek, L. Muras, Pomichálek - Němec, Šudoma, Kraučuk - L. Svoboda, Miler, Pánek. Trenér Jiří Mlika.

Hynek Macháček, Michal Pavlík