Oba týmy začaly s nadšením. Ve střelbě byli aktivnější lvi, Jelínek v domácí bráně se měl co ohánět. Sršni zaměstnávali Matouška v bráně hostí o něco méně, ale i jeho zákroky držely puky před brankovou čarou. Přestože nepadl ve třetině ani jeden gól, počet střel se zastavil na 26.
Začátek druhé třetiny se Sršňům povedl, přestože nejprve udeřil soupeř. Soupeř se rychle dostal do domácího obranného pásma a podařilo se mu vstřelit branku. Vyrovnání přišlo na konci 22. minuty. Celá třetí pětka zabojovala v obranné třetině hostů, puk od Sochy dostal Rudolfský a pohotovou střelou ho dostal za záda Matouška. Při této akci utrpěl lehčí zranění v obličeji domácí kapitán Vaněk, nicméně po krátkém ošetření pokračoval v zápase.

Požár skladu zemědělského družstva ve Svaté Kateřině.
Požár ve Svaté Kateřině zaměstnal profesionální i dobrovolné hasiče

Za minutu a půl bylo u Kutnohorských ještě veseleji a opět u toho byla třetí pětka. Od modré poslal nahrávku Vaněk na Rudolfského, který stál za kruhem u mantinelu. Ten poslal švihem puk na bránu. Ten skončil nad pravým ramenem gólmana hostů. O chvíli později zatáhl puk po pravé straně Matouš Jelínek a rychlým švihem navýšil vedení domácích.
Ve 37. minutě zaváhala první pětka domácích a hosté snížili z hole Vodičky na rozdíl jediného gólu. Zanedlouho byl faulován Matouš Jelínek a z následné přesilovky vstřelili Sršni další branku. Přes řadu dalších akcí obou týmů se skóre ve třetině už nezměnilo.

Ve třetí třetině byli aktivnější hosté, kterým se podařilo využít jejich přesilovku. Ve 44. minutě snížili na 4:3, jen půl minuty po inkasovaném gólu šli Sršni opět do čtyř za vysokou hůl Sochy. A soupeř se nemýlil ani tentokrát. Kromě vyrovnání začali být hosté aktivní v útoku, zejména David Jelínek v bráně měl plné ruce práce. Po jedné z akcí neubránili Sršni soupeře a Malát opět vrátil vedení hostům. Následovala přesilovka domácích, trenér Bednář si svolal hráče k rychlé poradě během oddechového času. Na led poslal první pětku a ta přetavila početní výhodu ve srovnání. Další branka už nepadla.

Ilustrační foto
Silný vítr je hrozbou. V zástavbě i v lesích

Bez branek skončilo i prodloužení a následovaly samostatné nájezdy. Do těch poslal trenér Sršňů Berana, Pavla Švejdu a Jiráně, slánský trenér poslal Maláta, Vodičku a Tučka.
První sérii zahájil Malát, který prostřelil Jelínka. Vzápětí předvedl nechytatelnou parádu na Matouška Beran. Druhá série byla v režii gólmanů. Vodička ani Švejda se neprosadili. Třetí mohla rozhodnout a Tuček proměnil. Jiráň ovšem předvedl chladnokrevnost a dlouhým přetažením kličky do forhendu zavěsil do šibenice ležícímu Matouškovi.

Po krátkých poradách na střídačkách byli vybráni další střelci. Pořadí se otočilo a zahájil Rudolfský. Gólmana chtěl překvapit prudkou střelou, trefil ale ho přímo do břicha, hosté také neproměnili. Do páté série vyrazil opět Beran, střelu ale Matoušek zlikvidoval. Tuček vzápětí zamířil přesně a bylo rozhodnuto.
Slaný si vystřílel bod navíc a odvezl si dva body za těsné vítězství.

Brankář Petr Cipra neukočíroval nervy a napadl rozhodčího Hrona.
Brankáři Libušína ruply nervy: po rozhodčím hodil rukavice, pak ho poslal k zemi

Kutná Hora – Slaný 5:6 sn
Branky Kutné Hory: Rudolfský 2, Jelínek Matouš, Jiráň, Dytrych.

Kutná Hora: D. Jelínek, Kunášek - Chmelař, Siváček, Křeček, Pavel Švejda, Havelka, Vaněk, Grauer, Petr Švejda - Javůrek, Beran, Dytrych, M. Jelínek, Jiráň, Jan Tvrdík, Socha, Rudolfský, M. Šváb, Sádlo. Trenér Stanislav Bednář.

Miloslav Hořava.
Kýhos odvolán. Bruslaře povede Hořava