Kutnohorští hokejisté měli před zápasem ve Vlašimi ještě jednu milou povinnost. „Před zápasem s Vlašimí jsme zavítali ještě na kolínskou radnici, kde se ženil náš hráč Jiří Tvrdík II.," uvedl vedoucí mužstva Kutné Hory Zdeněk Jelínek a dodal: „Touto cestou bychom chtěli Nikče a Jirkovi popřát šťastné manželství."

Vítězství v předchozím kole nad Čáslaví a svatba spoluhráče Sršně povzbudily a ti o osudu zápasu s Vlašimí rozhodli prakticky již v první třetině. „Zápas jsme měli absolutně pod kontrolou. Hráli jsme dobře, hodně jsme bruslili a padaly i pěkné góly. První třetinu jsme vyhráli čtyři-jedna a bylo prakticky po zápase. Ve druhé části jsme hru udržovali a ve třetí přidali ještě nějaké góly," zhodnotil utkání trenér kutnohorských Sršňů Stanislav Bednář.

Skóre utkání otevřel na začátku 9. minuty po rychlé kombinaci celého útoku Jiráň - Matouš Jelínek - Jan Tvrdík poslední jmenovaný. „Přesvědčil nás, že jeho střelecká nemohoucnost z kraje sezóny je pryč. Ke svému tradičně výbornému bruslení a krytí puku, začal přidávat i důležité góly," těšilo vedoucího mužstva Zdeňka Jelínka.

Lidé si v Čáslavi užili Archeologické hrátky na Hrádku.
Lidé si v Čáslavi užili archeologické hrátky na Hrádku



Vlašim sice o dvě minuty později srovnala, ale závěr první třetiny patřil Kutné Hoře. Té vrátil vedení znovu Jan Tvrdík, když se opakovala situace jako u prvního gólu Sršňů. Hned po vhazování, konkrétně pět sekund po druhém gólu, prostřelil brankáře Holánka potřetí Jiří Tvrdík I. Navíc na začátku 20. minuty přidal čtvrtý gól střelou z pravého křídla Matouš Jelínek. „Zvýšili jsme svou střeleckou aktivitu a výsledkem byly tři góly během dvou minut," podotkl Zdeněk Jelínek. Páté trefy se Sršni dočkali dvacet šest sekund před koncem druhé třetiny, kdy využil přesilovou hru Chmelař. Ve 46. minutě navýšil kutnohorský náskok Jiráň, který po brejku ukázal brankáři domácích, jak vypadají rychlé ruce útočníka a strážce vlašimské svatyně poté už jen lovil puk v síti za svými zády. Tentýž hráč pak upravil dvě minuty před koncem zápasu na konečných 7:1 pro Sršně.

„Předvedli jsme velmi dobrý výkon bez větších výkyvů. Klíčová byla opět i naše disciplína. Odehráli jsme nejslušnější utkání v letošní sezóně, když jsme obdrželi jen jeden dvouminutový trest," zdůraznil Zdeněk Jelínek. S ním souhlasil i trenér Bednář, který na závěr dodal: „Abych řekl pravdu, tak jsem měl ze zápasu trochu strach, protože Vlašim porazila před týdnem Žabonosy a doma je to hodně nepříjemný, důrazný soupeř. My jsme ale k zápasu přistoupili dobře a šli od začátku za vítězstvím. Podali jsme kvalitní výkon. Sice tam občas byly drobné chyby v naší vlastní třetině, ale to až ve chvíli, kdy jsme měli v hlavách, že vysoko vedeme a mysleli jsme si, že vše půjde samo. Pak přicházely drobnosti, jako pozdní vyhození puku a tak podobně. To ale plyne trochu z naší nezkušenosti. Učíme se ale rychle a tyto věci se postupně zlepšují."

Hokejisty Kutné Hory čekají nyní další dva duely na ledě soupeřů. V neděli 29. října od 17:00 hodin se utkají s Žabonosy a v sobotu 4. listopadu od 16:30 hodin zajíždějí do Černošic. „Přijeďte nás podpořit. Derby s Žabonosy je tradiční, divácky atraktivní zápas, při kterém budeme potřebovat vaši velkou podporu. Kdo nás budete chtít podpořit na ledě Černošic, uvidíte nás v kleci Lvů, kteří patří k hlavním favoritům dosavadního průběhu sezóny. Přijďte podpořit svoje Sršně, budeme hrát pro vás," zve diváky vedoucí mužstva Kutné Hory Zdeněk Jelínek.

Vlašim - Kutná Hora 1:7 (1:4, 0:1, 0:2)
Branky Kutné Hory: Jan Tvrdík 2, Jiráň 2, Jiří Tvrdík I, M. Jelínek, Chmelař.
Kutná Hora: D. Jelínek (Kunášek) - Křeček, Chmelař, Švejda, Havelka, Glaser, L. Šváb, Málek, Javůrek, Siváček, Pešek, M. Jelínek, Jan Tvrdík, Jiráň, M. Šváb, Rudolfský, Jiří Tvrdík I, Dytrych, Sádlo Trenér Stanislav Bednář.

Fotbalisté Kutné Hory doma prohráli s Poříčím nad Sázavou 0:1.
Kutná Hora přišla o domácí neporazitelnost s Poříčím