Dvaadvacetiletý mladík pracuje jako store manager a do soutěže Muž roku 2015, kterou pořádá David Novotný, se přihlásil jako „jeden z mnoha". Své místo ve finálové dvanáctce si musel vybojovat v konkurenci 911 přihlášených mužů z celé země a nakonec uspěl. Dnes večer čeká Davida Švába velké finále v Náchodě, do kterého vstupuje s pořadovým číslem 1. „Cítím se velmi napjatě a trošku té nervozity bych v sobě také našel, ale to k tomu patří," řekl mladý Čáslavan. „Samozřejmě ve mě převažuje zvědavost a moc se těším," zdůraznil.

Příprava u trenéra z Kutné Hory

V přípravě na velký večer nenechal zástupce Kutnohorska nic náhodě a na svém vzhledu, kterým se dnes večer pokusí okouzlit porotu i diváky, tvrdě pracoval. „Na finálový večer jsem se intenzivně připravoval dennodenně jak psychicky, tak fyzicky," řekl. „Po fyzické stránce mě připravoval Petr Richtár, úspěšný kulturista a trenér z Kutné Hory z Golems Gym," poznamenal.

David Šváb při tréninku. Podporu v soutěži Davidu Švábovi však neprojevoval jen jeho trenér, ale celé okolí od rodiny, přes přátele, až po kolegy z práce. „Fandí mi celým průběhem soutěže, chci jim za to moc poděkovat," řekl finalista.

Přímo na místě v publiku jej dnes večer podpoří jeho rodiče a velká dávka odvahy a dobrých myšlenek přiletí i zpoza oceánu „Přítelkyně je v Americe. Na finálovém večeru nebude, ale prý na mě bude myslet," vysvětlil Šváb.

Do finále vstoupí mladík z Kutnohorska tedy s velikou podporou a také s velkým odhodláním. „Stojím ale nohama na zemi, každý z nás má šanci," podotkl. Zároveň ale dodal, že by si moc přál se umístit. Není divu. Na ty soutěžící, kteří stanou na stupních vítězů, čekají zajímavé ceny a výzvy. Celkový vítěz Muže roku 2015 poletí reprezentovat Českou republiku na soutěž Mister International. Ani ostatní vyhlášení nezůstanou stranou a předvedou se rovněž na mezinárodních soutěžích, Mister Global a Mister Universe a nově i na Mister United Continents.

Dnešní finálový večer Muže roku bude moderovat Karel Voříšek a Jitka Asterová. V průběhu večera vystoupí Kamila Nývltová, Marián Vojtko, Felix Slováček ml, LIPO či Míša Nosková s Jitkou Asterovou. Výtěžek pokaždé putuje na charitativní účely a i letos bude věnován Martinovi Zachovi, vítězi Muže roku 2009 na jeho rehabilitaci, Stacionáři Nona a Ústavu sociálních věcí v České Skalici.