Původně plánovaný prostor, zahrada kláštera sv. Voršily, je ale v tu dobu obsazen z důvodu konání svatby. Organizátoři se to dozvěděli prý začátkem roku a situaci ihned začali řešit.

„Zvažovali jsme více možností, kam festival umístit, o parku pod Vlašským dvorem jsme se dozvěděli nedávno. Žádost o jeho pronájem jsme radě města odeslali až poté, co jsme park navštívili a byli jsme si jistí, že jsme festival na tak exponovaném místě schopní zorganizovat,“ uvedla Nik Timková z pořadatelského týmu a zdůraznila, že v klášteře sv. Voršily, kde se festival konal před pandemií, k žádnému poškození majetku nedošlo.

„Máme zkušenosti, jak to bylo ve Vitamíně i v pivovaru. Musela zasahovat i státní policie, šlo hlavně o porušování nočního klidu,“ oponoval starosta Kutné Hory Josef Viktora. Právě v roce 2016, kdy se festival konal v areálu bývalé Vitamíny, přijala jen za víkend městská police 24 oznámení na rušení nočního klidu.

Festival Creepy Teepee v Kutné Hoře.
OBRAZEM: Festival Creepy Teepee rozezněl Kutnou Horu

Osadní výbor Vnitřní město ale konání Creepy Teepee za splnění podmínek pod Vlašským dvorem podpořil.

Cesta, jak festival v nově zrekonstruovaném parku uskutečnit, přeci jen je. Organizátoři by mohli klasicky zažádat o zábor. „Otázka je, jestli by ho technické oddělení povolilo. Lepší variantou je, že si podají novou žádost a tou se jako rada města budeme zabývat,“ uvedla místostarostka Kutné Hory Silvia Doušová.