Program Kefíru bude opět bohatý. Přijede například britská electroswingová dvojice The Correspondents, artistka Shakti Olaizola ze Španělska a samozřejmě i česká kapela Kašpárek v rohlíku. „Naším cílem není ulovit diváky na pár zvučných jmen, ale zkombinovat nejrůznější kvalitní produkce i originální atrakce do jednoho živého organismu," zdůraznil ředitel festivalu David Dvořák. Návštěvníci se tak mohou těšit třeba na skupiny Wohnout, Poletíme? či Buty. Zahraje zde i kanadský kytarista Matt Lennox nebo zpěvačky Jana Kirschner a Lenka Dusilová. S divadelními produkcemi zase přijedou mimo jiné Teatro Tatro, Buchty a loutky, V.O.S.A. Theatre nebo Karromato. „Znám ceněné rodinné festivaly v Anglii. Jsou geniální, ale vlastně tam hrají The Cure a další borci, zatímco děti jsou uloženy v doprovodných zónách. Základní myšlenka Kefíru je ale v rovnocenném propojení," vysvětluje Dvořák.

Program proto organizátoři staví tak, aby bavil malé i dospělé současně a přidávají originální atrakce.

Kdokoliv si může například vyzkoušet řídit bagr, vylézt na stoh nebo na posed, sledovat vystoupení skutečných akvabel v zahradním bazénu či poslouchat čtení pohádek na postelích pod širým nebem. Nově pak přibudou projížďky na traktůrcích.

Festival Kefír se koná 3. září v zahradě zámku Kačina. Předchozí tři ročníky, z nichž první dva se odehrály ve středočeské Třebovli, navštívilo dohromady na 18 tisíc lidí. Už nyní se mnoho návštěvníků na akci těší a i sami účinkující se do festivalového dění rádi vrátí. „Těšíme se, že se vrátíme na jeden z nejoriginálnějších festivalů v Evropě," uvedl za účinkující Rick Mensink z holandské kapely Blaas Of Glory, která vystoupila na Kefíru s velkým úspěchem před dvěma lety.