Po Troskoidovi jde o druhý klip k další skladbě z připravované desky Pan Optikum. „Youtuber je vtipná audiovizuální parodie světa, který se dávno vymknul z kloubů a žije si svým vlastním, trochu nepochopitelným, životem. Je to blázinec a tak trochu blázinec je i náš nový klip,“ komentuje dílko bubeník Petr Capoušek.
Klip si neklade žádné vysoké umělecké ambice, jde o zábavu, o nadsázku, o parodii a v tomto duchu je klip zpracovaný. Protože jde o globální sféru, vybavil Vesper videoklip titulky. Trochu netradičně japonskými, ale protože Japonci milují karaoke, má Youtuber slušné ambice uspět na východoasijském hudebním trhu.

Hasičský ples v Uhlířských Janovicích
OBRAZEM: Uhlířskojanovičtí hasiči si zatančili na bále

Kapela pokračuje v nastavené strategii postupného uvolňování singlů namísto vydání desky jako celku. „Youtuber je střípkem ve skládačce. Protože my své ženy milujeme neustále, bez termínů, nepotřebujeme vydávat valentýnská videa, ani skládat písničky typu Krůty a slepice,“ dodává kytarista Martin Jahodář. Klávesák Pavel Ladra doplňuje: „To si radši uděláme radost klipem u příležitosti mezinárodního dne youtuberingu, který tímto vyhlašujeme. Virtuální svět je prima bublina, ale ta živá realita je lepší.“

Hasičský ples v Křeseticích
OBRAZEM: Hasiči se roztančili v Křeseticích
Maturitní ples Gymnázia a SOŠPg Čáslav.
FOTO, VIDEO: Maturitní ples Gymnázia a SOŠPg Čáslav
Masopust v Horkách
OBRAZEM: Horky prošel masopust