Vedle jednorázových akcí doporučuje i takové, které jsou součástí dlouhodobějších cyklů. V pátek 25. října se večerním představením Ostře sledované vlaky v sázavském kulturním domě završí letošní ročník soutěžní přehlídky amatérských hudebních divadel Voskovcova Sázava, trvající již od poloviny září. To program festival Talichův Beroun je právě „v nejlepším“; posluchači se mohou těšit na koncerty až do 12. listopadu. O prodlouženém víkendu má sice pauzu, avšak hned v úterý 29. října přivítá Kulturní dům Plzeňka příznivce mezzosopranistky Dagmar Peckové; vystoupí spolu s Epoque Quartetem a Jazz Bandem Miroslava Hloucala s Janem Kučerou s programem Hledá se Mackie Messer.

Ilustrační foto
Praha se mírně vystěhovává do Středočeského kraje

Soboty 26. října se týkají pozvání na zámek Kačina, kde se pro děti chystá strašidelný pohádkový les, a svět dětí i fantazie dospělých se propojí v Galerii Středočeského kraje neboli GASK. Tam se od 16 hodin uskuteční vernisáž výstavy Jiřího Trnky V zahradách imaginace. Tu pak bude možné zhlédnout do 22. března.

Na pondělí 28. října připadá v rámci ostav státního svátku také Den Středočeského kraje. Řada krajských muzeí i Středočeská vědecká knihovna chystají speciální programy, často navíc se vstupem zdarma. Podrobnosti jednotlivé instituce upřesňují na svých webových stránkách.

Ilustrační foto
O boji o vodu poučily poznatky výzkumníků i zkušenosti z vyschlé obce
Z vyhlášení Ceny hejtmanky 2018.
Osobnosti, jež jsou příkladem pro ostatní, kraj stejně jako loni ocení korunou