HOSTOVLICE
25. října 20.00 hodin
Tradiční taneční zábava „Hostovlické vinobraní"v Hostinci U Chovatelů . K tanci a poslechu zahraje hudební skupina Universum.

STARKOČ
25. října 14.30 hodin
Pouštění draků na velkém hřišti. Nejlépe létající bude oceněn. Při nepřízni počasí bude připraven náhradní program v sokolovně. V 16.00 hodin budou v sokolovně připraveny hry až do setmění a poté vyrazíte na tradiční noční stezku odvahy.

PABĚNICE
sokolovna
25. října 20.30 hodin
Rocková zábava – zahraje domácí kapela Derby, mládež do 19 let se může těšit na snížené vstupné.

VLASTĚJOVICE
25. října 20.00 hodin
Sbor dobrovolných hasičů pořádá Posvícenskou zábavu v sále kulturního domu. K poslechu i tanci zahraje kapela Eksploze.

ŽLEBY
25. – 26. října 9.00 – 10.00 hodin
Sváteční prohlídky zámku s oživenou zámeckou kuchyní. V předvečer státního svátku to v zámecké kuchyni opět ožije a kuchtíci se postarají o doprovodný program k prohlídkám I. a III. okruhu.

ZBRASLAVICE
září – listopad. Výstava inspirovaná 1. světovou válkou (1914 – 2014) „Proč mámy pláčou" ve výstavní síni.

KUTNÁ HORA

25. října 15.00 hodin
Drakiáda na kopci Sukov. Organizuje Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, z.s., Klub Sluníčko Kutná Hora.

knihkupectví a galerie Kosmas
do 1. listopadu 10.00 – 17.30 hodin
Společně/Slovem – písní – obrazem. Výstava čtyř kolegů Jan Morávek, Dušan Lapáček, Michal Cetkovský, Cyril Malík.

25. října 20.00 hodin
restaurace na Škvrňově
Romská zábava – hraje skupina Gipsy Kuba.

club Česká 1
25. října 20.00 hodin
PSP / VODOPUMPAMASOMLEJN / ZLOMOR / AGAPER… KH – banket, punkový (nejen) večírek.

restaurace Palma
25. října 21.30 hodin
DJ Angel – Andělská noc (soutěž o ceny)
Šipková extraliga středočeského kraje
26. října 15.00 hodin
No Stress Palma Kutná Hora – Nymburk Lions

do 27. října
kostel svatého Jana Nepomuckého

Václav Lamr – Smíření. Kolekce obrazů s biblickou tématikou. Dernisáž: 27. října od 16.00 hodin. Účinkují: Václav Lamr a hudební skupina Křesťanského společenství Kutná Hora.

ZRUČ NAD SÁZAVOU

do 21. listopadu
Výstava v zámecké galerii – Pravěk zázraky a proměny života na planetě Zemi od Inky Delevové – malířky, ilustrátorky a spisovatelky.

ČÁSLAV

kino Miloše Formana
25., 26. října 17.30 hodin
Tři bratři
Tři bratři (Vojtěch Dyk, Tomáš Klus, Zdeněk Piškula) se vydávají do světa na zkušenou, aby si našli nevěsty a rodiče jim mohli předat hospodářství. Sourozenci při svém putování jako kouzlem vstupují do slavných pohádek, ve kterých je čeká mnoho nástrah, nečekaných příhod a možná také láska… Filmová pohádka Tři bratři nabízí spoustu dobrodružství, překvapivých situací, ale také laskavého humoru. Děj filmu, včetně známých a oblíbených písniček, které ve filmu zazní, pochází z pera Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře.

26. října 20.00 hodin
Století Miroslava Zikmunda
Životopisný film Století Miroslava Zikmunda přináší osobitý pohled na bouřlivé dějiny dvacátého století očima muže, který poznal celý svět. Byl počat za Habsburků, narodil se pět měsíců po vzniku první republiky. Přežil 2. světovou válku, zažil nástup komunismu i jeho pád. StB byl označen jako „nebezpečná osoba nejvyšší třídy nebezpečnosti". Pobýval v Africe, když zanikal koloniální systém. Setkal se s pre?zidenty, seznámil se s Gagarinem i Hillarym. Zažil nástup demokracie a „všemo?cného" kapitalismu… Vydejme se napříč dějinami a nechme si vyprávět příběh minulého století prostřednictvím muže, který jej zažil…