Country kapela Trampoty zahraje v parku U Tří pávů

Kutná Hora - Country kapela Trampoty zahraje v úterý 8. srpna od 18 hodin v kutnohorském parku U Tří pávů. Kapela, která stála u zrodu Kutnohorské kocábky, hraje ve složení Zdeněk Sosnovec, Milan Douša, Jiří Lebeda, Milan Laurov, Miroslav Suchý, Barbora Hőlzlová, Milan Dlouhý, Vladimír Bžoch, František Ševčík a Michaela Váchová.

Zájemci mohou absolvovat orientační běh v Kutné Hoře

Kutná Hora - Prožít prázdniny tak trochu netradičně mají možnost i lidé v Kutné Hoře. Po celé léto mohou absolvovat děti i dospělí orientační běh v jeho specifické podobě, jako takzvaný parkový či městský orientační běh. K absolvování závodu Kutnohorské detaily aneb letní orientování s Mikulášem Dačickým je třeba vyzvednout si mapu se startovní průkazkou. Tu lidé naleznou hned na třech místech, a to ve Spolkovém domě, v Dačického domě a v Infocentru na Palackého náměstí.

Neřež přivezl do Pivovárku pohodový večer.
OBRAZEM: Neřež přivezl do Pivovárku pohodový večer

Folkaři se sjedou na Kocábku

Kutná Hora - Třicátý čtvrtý ročník festivalu Kutnohorská Kocábka se bude konat v sobotu 12. srpna od 13 hodin na nádvoří Vlašského dvora. Na festivalu folkové a country hudby zahrají tradičně Brzdaři a Trampoty. Dále budou k vidění skupiny Rusty Strings, Z Hecu, Richenza či Johny Cash Trio. V rámci festivalu zazpívá také J. Schmidt, Sabina Uxová, Petra Černocká a na festival zakončí vystoupení skupiny Ohaři. Vstupenky budou k dostání na místě konání nebo také v předprodeji v Informačním centru v Sankturinovském domě. 

Běh na Kamenný stůl připravují v Ratajích

Rataje nad Sázavou - Druhý ročník takzvaného Běhu na Kamenný stůl už chystají organizátoři v Ratajích nad Sázavou. Ten se uskuteční v sobotu 12. srpna. Start běžců je v 11 hodin z nádvoří místního zámku. Poběží se v kategoriích muži a ženy na osm kilometrů, děti pak budou zdolávat trať o délce jeden kilometr. 

Herec a režisér Antonín Procházka hostem Regionu

Kutnohorsko - Hostem pořadu Humoriáda ve vysílání Českého rozhlasu Region bude dnes po 16. hodině herec a režisér Antonín Procházka. Celou hodinu můžete rozhodovat o tom, kdo vás bude bavit. Spolu s moderátorem pořadu Pavlem Kučerou vám Antonín Procházka nabídne vždy dvě scénky. Ta, která získá více hlasů, se pak objeví ve vysílání. Těšit se můžete i na zajímavé historky spojené s aktéry jednotlivých scének. Humoriádu naladíte na frekvenci 100,5 FM.

Čáslavský hudební festival.
OBRAZEM: Zahrada Diakonie hostila hudební festival
Z koncertu Festivalu Praha, klasika.. v kutnohorském chrámu sv. Barbory
FOTO: Festival Praha, klasika.. znovu zavítal do Kutné Hory