Hasičům v Kozohlodech zahraje skupina Universum
Kozohlody - Sbor dobrovolných hasičů Kozohlody uspořádá tuto sobotu v obecním domě hasičský ples. Bude se konat od 20 hodin a k poslechu a tanci zahraje přítomným hudební skupina Universum. Na tradičním hasičském plese nebude chybět v sobotu ani bohatá tombola.

Hraběšínem projdou tuto sobotu maškary
Hraběšín - Masopustní průvod naplánovali v Hraběšíně na tuto sobotu. Maškary projdou obcí od 13 hodin a postupně obejdou všechny domy v obci.

V poslechovém pořadu rozeberou Nicka Cavea
Kutná Hora - Poslechový pořad o tvorbě a životě umělce, jehož skladby jsou výpovědí jeho života, se bude konat ve čtvrtek v kutnohorské kavárně Blues Café od 19 hodin. Tentokrát bude publicista Jiří Černý rozebírat Nicka Cavea. Kavárnu Blues Café najdou všichni lidé v Jakubské ulici.

Ivo Šanc
Zastupitelé volili i odvolávali radní



Na čáslavském zimním stadionu uspořádají karneval
Čáslav - Zimní stadion v Čáslavi si připravil i v letošním roce karneval na ledě. Uskuteční se na čáslavském zimním stadionu v sobotu 10. února odpoledne od 14 do 16 hodin. Ve fantazii se meze nekladou a všechny masky budou na ledě vítány.

Herec Jan Přeučil hostem Humoriády na Regionu
Kutnohorsko - Hostem oblíbeného pořadu Humoriáda ve vysílání Českého rozhlasu Region bude dnes po 16. hodině herec Jan Přeučil. Celou hodinu můžete rozhodovat o tom, kdo vás bude bavit. Spolu s moderátorem pořadu Patrikem Rozehnalem vám Jan Přeučil nabídne vždy dvě scénky. Ta, která od posluchačů získá více hlasů, se pak objeví ve vysílání. Těšit se můžete i na zajímavé historky spojené s aktéry jednotlivých scének. Humoriádu naladíte na frekvenci 100,5 FM.

Lidé mohou darovat knihy
Čáslav - Pokud mají lidé doma více starých knih, na které již sedá prach a nemá je kdo číst, mohou je nyní darovat Městské knihovně v Čáslavi. Ta uvítá knižní dary všech literárních žánrů, ať už se jedná o knihy odborné a naučné, romány, pohádky, povinnou školní četbu i knihy pro nejmenší čtenáře. Darované knihy od lidí přijdou například na burzu knih, která se bude konat v březnu a říjnu a také budou zařazeny do projektu Kniha do vlaku a některé přijdou i do knihovničky v čáslavské nemocnice. Čáslavská knihovna uvítá také audio-knihy.

Lidé se sejdou na skleničce s Vladimírem Císařem  
Kutná Hora - Beseda s Vladimírem Císařem, který je výtvarníkem, pedagogem a filmařem, se bude konat tento čtvrtek od 18 hodin. Beseda s názvem Na skleničku s Vladimírem Císařem se bude konat v kutnohorské vinotéce U Sv. Barbory v Husově ulici. Večerem bude přítomné provázet a autora představí Lenka Frankovicová. Nebude chybět ani autogramiáda knihy Paměti z Fastrova mlýna nebo promítání krátkých filmu. Přítomní si budou moci prohlédnout také výstavu akrylů, faksimile a pohlednic Vladimíra Císaře. O zábavu bude postaráno. Pro každého účastníka besedy bude totiž připravena sklenka vína od vinaře Jiřího Kociána. Na besedu se chystá i Kutnohořanka Jarmila Novotná. „Velmi ráda jsem chodila na vernisáže do Arcus Gallery, které vždy Vladimír Císař uváděl,“ řekla Novotná.

Řidič srážku s vlakem nepřežil.
Vlak se u Čáslavi střetl s osobním vozem, řidič zemřel