Holandská kapela zahraje skladby z posledního alba
Kutná Hora - Koncert holandské skupiny s názvem JOS an iz GEETAR se uskuteční v kutnohorské kavárně Blues Café tuto středu od 19 hodin. Tvorba holandské skupiny je ovlivněna progresivním rockem. V akustické verzi zahraje kapela skladby ze svého posledního alba s názvem Rough Road. Jako speciální host zahraje kytarista Terence Hansen. 

Senioři v Kutné Hoře budou trénovat svou paměť
Kutná Hora - Centrum pro zdravotně postižené a seniory v Kutné Hoře pořádá další trénování paměti. Pomocí říkanek, hádanek a rébusů budou senioři trénovat svou paměť ve středu od 9 hodin. S trénováním jim pomůže i sociální pracovnice kutnohorského centra Jana Vojířová. Příští pondělí budou senioři v centru tvořit od 9 hodin vánoční ozdoby z těstovin a papíru. 

Svatomartinské hody tuto sobotu
Kutná Hora - Galerie Středočeského kraje v Kutné Hoře uspořádá tuto sobotu od 11 do 18 hodin Svatomartinské hody. Ty budou oficiální zahájeny přesně v 11 hodin a 11 minut hejtmankou Středočeského kraje Jaroslavou Pokornou Jermanovou. Lidé ochutnají svatomartinská vína z Čech i Moravy a nebudou chybět ani husí speciality z místních restaurací. Nebude chybět ani doprovodný program, například v refektáři Galerie Středočeského kraje se uskuteční v 17 hodin koncert zpěvačky a první dámy českého swingu Evy Pilarové. Zazní písně Léto, léto, Tam za tou duhou a další. 

Bojovník Sebastien Macháček (vpravo) vyhrál svůj další titul.
Mladý bojovník Macháček přidal do sbírky další titul mistra republiky!

Psí průkopnici věnovali výstavu
Kutná Hora - Zajímavou výstavu mohou navštívit lidé v průběhu listopadu v Galerii Středočeského kraje v Kutné Hoře. Výstava, která bude zahájena v sobotu 11. listopadu přesně v 17 hodin, bude věnována mimo jiné Lajce, psí průkopnici kosmonautiky. Rozsáhlá expozice ale bude zaměřena také na jejího tvůrce v animovaném filmu Aurela Klimta. Návštěvníci budou moci nahlédnout do jeho tvůrčí laboratoře a filmového zákulisí. Expozice kromě debutu nového celovečerního filmu Lajka připomene i starší Klimtovu tvorbu. Výstava s názvem Lajka bude k vidění až do 11. února 2018.

Lampionový průvod půjde přes čáslavské náměstí
Čáslav - Svatomartinský lampionový průvod naplánovali v Čáslavi na tento čtvrtek od 17 hodin. Trasa průvodu začne na Kostelním náměstí a ukončena bude u kašny na Žižkově náměstí, kde bude připraven i kulturní program. S největší pravděpodobností také přijede svatý Martin na bílém koni. Den předem, tedy ve středu 8. listopadu se bude konat také od 9 hodin pečení Svatomartinských koláčků v rodinném centru Kopretina na Kostelním náměstí. 

Jarmila Kratochvílová navštíví Zruč nad Sázavou
Zruč nad Sázavou - Světová rekordmanka Jarmila Kratochvílová bude hostem pořadu s názvem Křeslo pro hosta ve zručském spolkovém domě. Ten se uskuteční ve středu 8. listopadu do 18 hodin v zasedací místnosti. Besedu s atletkou, která stále drží rekord v běhu na 800 metrů, pořádá spolkový dům ve spolupráci s Josefem Főrsterem.

Na benefičním plese zahraje kapela B-dance band
Kutná Hora - V pořadí jedenáctý ročník benefičního plesu Cesta životem bez bariér se bude konat v sobotu 11. listopadu od 20 hodin v kulturním domě Lorec. K poslechu a tanci bude hrát kapela B-dance band a ples bude tradičně moderovat herec Pavel Nový. Výtěžek z plesu bude využit na pořízení vysokozdvižné plošiny do centra denních služeb pro handicapované děti, které bude realizováno v Kutné Hoře. 

Vypustí balónky pro Ježíška
Čáslav - Rozsvícení vánočního stromu se zpíváním koled se letos uskuteční v Čáslavi první adventní neděli 3. prosince od 16 hodin. Budou se také vypouštět balónky s přáními pro Ježíška. Na čáslavském náměstí zahraje v tento den také orchestr ZUŠ Band. Nebude chybět ani vánoční trh a živý betlém. 

Na benefičním koncertě se vybralo přes šest tisíc korun.
Na benefičním koncertě se vybralo přes šest tisíc korun

Hostem bude Miloš Petera
Kutnohorsko - Český rozhlas Region se každé úterní odpoledne ptá těch, kteří ovlivňují život ve středních Čechách. V pořadu K věci rozebírá moderátor Tomáš Pancíř aktuální témata s významnými osobnostmi veřejného života. Jeho dnešním hostem bude statutární zástupce hejtmanky Středočeského kraje a její náměstek pro oblast životního prostředí a zemědělství Miloš Petera z ČSSD. Hlavními tématy rozhovoru budou situace v krajském zastupitelstvu nebo priority pro nejbližší období. Pořad si můžete poslechnout po 15. hodině ve vysílání Českého rozhlasu Region na frekvenci 100,5 FM.

Školy se zapojí do Příběhů bezpráví  
Kutná Hora – Do třináctého ročníku projektu Příběhy bezpráví – Měsíc filmu na školách se zapojí také místní školy, konkrétně Střední průmyslová škola Kutná Hora, Základní škola Žižkov Kutná Hora, přidá se ale i SOU a SOŠ řemesel.


Projekt seznamuje žáky a studenty s moderními československými dějinami. Na více než čtyřech stovkách českých základních a středních škol se tak v listopadu uskuteční filmové projekce a besedy s pamětníky, historiky i filmaři. Žáci a studenti dostanou tentokrát příležitost seznámit se s příběhy lidí, kteří se při vědomí značného osobního rizika rozhodli, že nebudou nečinně přihlížet, ale začnou konat.