Lidé si prohlédnou Vlašský dvůr

Kutná Hora - Večerní netradiční prohlídka Vlašského dvora, mincovny a Muzea středověkých mučicích nástrojů se uskuteční dnes od 19 hodin. Večerní prohlídkou provádí průvodci v dobových kostýmech. Umocněnou dobovou scénou se lidé rázem ocitnou v dobách dávného středověku. Děj prohlídky Stříbrná horečka přiblíží stříbrné město, královskou mincovnu s ražbou mincí i dychtivost po stříbrném pokladu. Závěrečným bodem pak bude výslech a doznání obviněného zloděje a následná Slavnostní poprava odsouzeného dle Manuálu práva útrpného. 

V letním kině bude promítat českou filmovou komedii

Zruč nad Sázavou - Českou komedii s názvem Svatba jako řemen Císařův odvysílají ve zručském letním kině tuto sobotu od 20.30 hodin. Na další promítání si lidé počkají až do soboty 26. srpna, kdy bude promítán film Trollové. 

Na hornickém jarmarku se děti svezou na koních

Kutná Hora - Kaňkovský hornický jarmark se uskuteční v sobotu 12. srpna od 12 do 17 hodin v okolí kostela sv. Vavřince a v kaňkovské Mozaice. Připraveny budou výstavy v Mozaice, skákací hrady, jízda na koni i hudba. V areálu bývalých Rudných dolů na Kaňku představí svoji expozici Hornický spolek Barbora. Jarmark pořádá spolek Mozaika ve spolupráci s Kaňkovským sedlem a Hornickým spolkem Barbora. 

V Kutné Hoře uspořádali první ročník streetart festivalu.
OBRAZEM: V Kutné Hoře uspořádali první ročník streetart festivalu

Na Solopyskou jízdu dorazí také kouzelník

Solopysky - Solopyská jízda se uskuteční již popáté v sobotu 19. srpna. V 10 hodin se sjedou historická, sportovní i vojenská vozidla na návsi v Solopyskách. Poté společně vyrazí na náves do Suchdola a poté na zámek Kotěra v Ratboři. Nebude chybět ani kouzelník, Ochotnické spolek Paběnice a večerní zábava od 20 hodin.

Kutnohorský pivovar nabízí možnost prohlídky interiérů

Kutná Hora - Měšťanský pivovar Kutná Hora nabízí nyní možnost prohlídky interiérů. Ty se uskuteční pravidelně každou sobotu po celý srpen a také první sobotu v září. Prohlídka trvá přibližně hodinu a v jejím rámci se příchozí dozví něco z historie pivovaru i technologie vaření piva. Podívají se na varnu pivovaru, do jeho spilky, ležáckého sklepa a na lahvárnu. Každý, komu je více jak 18 let, dostane také k ochutnání tankové pivo. Tradiční metodou se v kutnohorském pivovaru vaří plzeňská světlá piva ve stupňovitostech 10°, 11° a 12°. 

V Nových Dvorech zahraje Klaxon a Ortel

Nové Dvory - Rockové léto na letním parketu Zámecké restaurace v Nových Dvorech pokračuje tuto sobotu další zábavou. Tentokrát se představí a zahrají skupiny Klaxon a Ortel. 

Zpěvačka Lída Nopová bude hostem Tandemu

Kutnohorsko - Každý pátek po 11. hodině začíná ve vysílání Českého rozhlasu Region talk show Tandem Jana Rosáka. Dnešním hostem bude zpěvačka a hudební pedagožka Lída Nopová. V Tandemu se od ní posluchači mimo jiné dozví, jestli jí baví více zpívat nebo zpěv vyučovat. Tandem Jana Rosáka s Lídou Nopovou naladíte dnes hodinu před polednem na frekvenci 100,5 FM.

Mimořádné zasedání zastupitelstva v Kutné Hoře.
Schváleno! Halu může podpořit další dotace