Zastupitelé v Čáslavi se sejdou příští pondělí
Čáslav - Zasedání zastupitelstva se uskuteční v pondělí 11. prosince od 17 hodin na Nové scéně Dusíkova divadla v Čáslavi. Na programu je přes dvacet bodů. Zastupitelé budou řešit například program regenerace městské památkové zóny pro období 2018 až 2019 nebo schvalovat žádost o dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj.

Vitamíny a minerály tématem pořadu na Regionu
Kutnohorsko - Každý čtvrtek po 11. hodině nabízí Český rozhlas Region rady všem, kteří chtějí žít zdravě. V dnešním vydání pořadu Hubněte zdravě se doktorka Kateřina Cajthamlová spolu s moderátorem Patrikem Rozehnalem zaměří na to, jaké jsou druhy vitamínů, proč je potřebujeme nebo jaký je rozdíl mezi vitamíny, minerály a stopovými prvky. Dozvíte se také, na co nám který vitamín pomůže a jsou-li některé z nich vhodné i k hubnutí a udržování štíhlé postavy. Hubněte zdravě už dnes dopoledne na frekvenci 100,5 FM.

Senioři budou v centru vyrábět vánoční přáníčka
Kutná Hora - Centrum pro zdravotně postižené a seniory v Kutné Hoře pořádá každý týden tvoření. V pondělí 11. prosince si mohou příchozí vyrobit vánoční přáníčka pro své blízké. Ve středu 13. prosince pak budou senioři společně trénovat paměť. S tím jim pomůže sociální pracovnice centra Jana Vojířová.

Martin Starý
Starosta Starý o odvolání: Věřím, že zvítězí rozum



V Kutné Hoře plánují další operní večer
Kutná Hora - Operní večer v Kutné Hoře obohatí příjemnou a zklidňující atmosféru adventního času. Na své si tentokrát přijdou příznivci vokálního umění. Akce se totiž tentokrát zaměří na italského komponistu Pietra Mascagniho a „Sedláka kavalíra“ a Ruggiera Leoncavalla a jeho „Komedianty“. O pěvecké obsazení se postará tenorista José Cura, sopranistka Fiorenza Cedolin. Operní večer se uskuteční v úterý 12. prosince od 18 hodin v kutnohorské průmyslové škole.

Busta Mikuláše Dačického ozdobí jeho rodný dům
Kutná Hora - Odhalení busty Mikuláše Daczického z Heslowa se uskuteční v Dačického domě příští čtvrtek 14. prosince od 17 hodin. Busta byla vytvořena sochařem Jakubem Ďoubalem za finanční podpory NF Mikuláše Daczického, Vinných sklepů Kutná Hora a občanů Kutné Hory i mimo Kutnou Horu, kteří se účastnili koncertů Léta s panem Mikulášem.

Sedmé místo cyklokrosaře Josefa Jelínka potěšilo
Sedmé místo cyklokrosaře Josefa Jelínka potěšilo



Na vánoční kavárničce zahraje Standa Jelínek
Kutná Hora - Vánoční kavárnička, kterou pořádá Centrum pro zdravotně postižené a seniory v Kutné Hoře, se uskuteční ve středu 13. prosince od 14 hodin. Kavárnička se odehraje v kutnohorském hotelu Zlatá Stoupa. K poslechu a tanci zahraje tradičně Standa Jelínek.

Taneční škola Novákovi pořádá vánoční tančírnu
Kutná Hora - Taneční škola Novákovi Kutná Hora pořádá v pátek 15. prosince druhou vánoční tančírnu. Ta se uskuteční od 20 hodin v kutnohorském kulturním domě Lorec. Společenský večer je určen pro příznivce společenských tanců standardních, latinskoamerických i ostatních. Lidé si mohou přijít zatančit tance, které se učili v tanečních.

Na Palackého náměstí bude vánoční jarmark
Kutná Hora - Kutnohorský vánoční jarmark se uskuteční na Palackého náměstí v Kutné Hoře v sobotu 16. prosince od 9 do 17 hodin. V tento den nebudou na hlavním kutnohorském náměstí chybět ani řemeslníci s dobovými stánky, prodejci zboží s vánoční tematikou i výrobci tradičních gastronomických specialit. Na své si přijdou i děti. Ty se mohou těšit například na tvořivou dílničku.

Čertí pohádka o buchtách v pekle se těšila zájmu školáků.
Čertí pohádka o buchtách v pekle se těšila zájmu školáků