Nejdříve narušil mažoretkovu show, takže některé tanečnice nemohly především z důvodu bezpečnosti na mokrém pódiu vystoupit, v úplném závěru pak přišla bouřka při vystoupení zpěváka Pavla Callty. Jeho fanynky ale vůbec nevzrušil a promočené několikrát zpěváka přivolaly zpět na scénu.

Poslední festivalový den byl tradičně ve znamení závěrečného monstrkoncertu, na který dopoledne probíhaly zkoušky, organizátoři tak nabídli poprvé scénu v parku, kde koncerty malých dechovek Svatobořáci a Táboranka sledovalo okolo stovky fanoušků.

Vlastní monstrkoncert měl tři části, v té první zahrála pětice orchestrů třeba Slovanský tanec č. 1 Antonína Dvořáka, nebo Heal The World Michaela Jackson, v té druhé pak přišel čas letošního hosta Bohuše Matuše, který zazpíval Bylo by to krásný z repertoáru Waldemara Matušky, skladbu Múzy a společně s Johanou Jeřábkovou duet z muzikálu Fantom opery.

V závěrečném finále pak nastoupily všechny orchestry i přítomné mažoretky na tři nejslavnější skladby Františka Kmocha – Jara mládí, Jarabáček a Kolíne, Kolíne. Ta pak zazněla ještě jednou po oficiálním poděkování a zakončení festivalu starostou města Vítem Rakušanem a jeho dvěma zástupci. A poté už přišla hvězdná deštivá hodinka Pavla Callty…

Sobota na Kmochově Kolínu byla pestrá, vrcholem se stal koncert Václava Neckáře.
Sobota na Kmochově Kolínu byla pestrá, vrcholem se stal koncert Václava Neckáře
V  českobrodském muzeu se konala Muzejní noc.
OBRAZEM: V Podlipanském muzeu tančili nakažlivý charleston