Na příkladech Boženy Němcové, Karolíny Světlé, Karla Hynka Máchy a dalších osobností 19. století popsala odlišnosti partnerského života v minulosti oproti současnosti a vysvětlila zákonitosti tehdejšího vztahového a rodinného života.

„Všechno tady už bylo“, konstatovala spisovatelka na téma milostné aféry. Za více než sto let jsme se příliš nezměnili, jen to v tom devatenáctém století bylo více „pod pokličkou“. Kdyby tehdy existoval bulvár, jak by si asi „smlsnul“ nad Máchovými milostnými avantýrami? A jak by psal o milencích Boženy Němcové?

Ilustrační foto
Volby roku 2017: za Kutnohorsko nemíří do parlamentu jediný poslanec

Martina Bittnerová přednáší dětem i dospělým, je úspěšnou blogerkou, doplnila si vzdělání v oborech mediální výchova a medializace a pedagogika volného času. Je autorkou devíti knih a bezpočtu povídek a článků. Připomeňme například publikace Spisovatelky a Éros, Utajené životy slavných Čechů, Utajené životy slavných Češek, Lásky Boženy Němcové, Zapomenuté osudy, sci-fi kniha V průšvihu, sbírky povídek ze současnosti Na nevěru se neumírá, Moje milované tchyně a já a další.

Na konci přednášky spisovatelka krátce představila svou devátou, smutnou knihu. Na zeď čáslavské přednáškové místnosti se podepisují všichni přednášející. „Když jsem se na tuto zeď při minulé přednášce podepisovala, ještě jsem netušila, že za pár dní odejde dobrovolně ze života můj dlouholetý partner“, zavzpomínala paní Bittnerová. A právě knihou Můj život s gamblerem se vyrovnala s touto tragickou událostí. Bittnerová v ní vypráví s odzbrojující otevřeností o soužití s profesně velmi úspěšným člověkem, který ale marně bojoval se svou závislostí na hazardu. Je to autobiografický příběh, na jehož začátku stála velká láska a na konci.

Kutnohorský bojovník Daniel Brunclík během galavečeru XFN v Pardubicích.
Brunclík vyhrál svůj druhý profesionální zápas v MMA na body