Koncert v severní zahradě Sázavského kláštera byl rozdělen na tři části. O úvodní intro se postaral kytarista Jan Čonka. Úderem 19. hodiny se na podiu představil Vlasta Redl s kapelou a Hradišťan vedený primášem Jiřím Pavlicou. Po losování zahájil koncert Vlasta Redl a jeho kapela. V jejich skladbách se prolínal rock, folk a lidové písně. Od úderné rytmiky až po tiché skladby jen s kytarou. Skladbu Rehradice si zazpívalo i početné publikum. To Vlasta Redl skvěle bavil i mezi písničkami.

Vlašimská paraZOO oslavila vydří den.
PODÍVEJTE SE: Vlašimská paraZOO oslavila v sobotu vydří den

Druhou část večera obstaral Hradišťan s Jiřím Pavlicou. Kapelu skvěle hlasově doplňovala Alice Holubová. Z podia zaznívaly nejen úpravy lidových skladeb, ale i třeba zhudebněné básně Jana Skácela, a to včetně Modlitby za vodu.

Na závěrečnou část koncertu se na podiu sešli všichni hudebníci. Společný program zahájili písní Vandrovali hudci, která dala název i celému hudebnímu projektu. Zvláštní chvíle nastala při skladbě Otvéšta Filosof Konstantin, která je zhudebněným staroslověnským textem. Díky zvukovému mistru si všichni připadali jako v rotundě a mnozí z nich pocítili genius loci místa, které bylo v 11. století centrem slovanské liturgie.

Koncert se velmi vydařil a nezbývá než se těšit na další, v pořadí již 14. vystoupení v nádherném prostředí.