Podle pořadatele Václava Veselého to bylo v době příprav hodně skloňované slovo v souvislosti s nejistotami kolem koronavirových opatření. „Půjde o vakcínu proti trudomyslnosti, složenou z vystoupení umělců různých žánrů a oblastí kulturní sféry. Na scéně zahradního divadla se letos budou střídat herci Túlavého divadla ze Slovenska, divadel Do Houslí a SemTamFór z Moravy a Myš & Maš či Rinas company z Čech,“ uvedl Václav Veselý.

Mezi vyhledávanou zábavou bude zřejmě hudební vystoupení známého dua Verona. Koncertně vystoupí také Luboš Hombré Děťátkovský a muzikanti z Neplecha plech kvintetu. Děti a jejich doprovod pobaví pořad Máme rádi pohádky a chybět nebude taneční exotické karnevalové vystoupení či slavnostní lasershow.

Koncert No Name v zahradě GASKu.
PODÍVEJTE SE: V zahradě GASKu zahrála slovenská kapela No Name

Kultura neměla v posledním období na růžích ustláno, o něco lépe na tom byl sport. To, že názvy divadelních představení, uvedených v programu, jsou Zakázané uvolnění nebo Čtvrtá třetina, je prý v době olympiády jen čirá náhoda.

„Náhoda už ale není fakt, že v letošní nabídce nechybí osvědčení účinkující, jako třeba herci z olomouckého nebo slovenského Túlavého divadla. Jsou totiž u diváků nadmíru oblíbení. Všechno ostatní v programu jsou novinky. I když třeba současné herečky z divadla SemTamFór již v minulosti TyjátrFest navštívily,“ popsal Veselý.

Z divadelního festivalu Tyjátrfest 2020.
Divadelní festival Tyjátrfest vstoupil do třetí desítky let svého působení

Vedle uměleckých zážitků čekají na návštěvníky také ty kulinářské. V nabídce budou mimo jiného oblíbení čerti, tedy buřty na černém pivě, Marcelčiny koláčky, stříbrná jedenáctka z místního pivovaru, víno z kutnohorských vinic a pro masožravce pochoutky z Jirušova uzenářství v Bečvárech. V pátek bude navíc kafíčko s uměleckými portréty a v sobotu pro děti zmrzlina zdarma.