„Letošní sezónu značně zkomplikovala nejrůznější vládní či ministerská opatření vydávaná v souvislosti s šířením koronavirové nákazy. Navzdory nejistotě se ale nakonec podařilo tradiční tři prázdninové koncerty zorganizovat,“ řekl předseda spolku Pavel Apolen.

V pátek 26. června tak pohoupala přítomné na zahradě restaurantu Dačický na vlnách SKA a balkánských rytmů svérázná formace Frajara Putika – kapela, která prošla řadou změn a stále se vyvíjí. Z původního kvarteta zakladatelů (2008) dorostla do stabilního počtu osmi hráčů a od raného SKA a reggae, přes blues a swing došla až k balkánským písním, které vlastně od začátku chtěla hrát. Zařadit jí do běžné žánrové škatulky je trochu problém. Hrají hlavně hudbu, která je baví… a posluchače s nimi, což se u Dačického více než potvrdilo.

Z 37. ročníku Kutnohorské kocábky.
Kutnohorská kocábka zdárně proplula svým 37. ročníkem

V pátek 24. července se představili Hanka Kosnovská a Veronique – dvě kamarádky s výjimečnými hlasy. Obě dámy doprovodil bubeník a perkusista Mifa a zahrada zažila večer plný energie a emocí.

V pátek 21. srpna je tedy na pořadu rozloučení s letošním létem. Ujmou se ho brněnští Čankišou – formace, která pronikla do povědomí posluchačů doma i v zahraničí díky svým koncertům nabitým energií a divokými rytmy. Ty se pod vedením hlasem i postavou impozantního zpěváka Karla Heřmana po pár minutách mění v divoký taneční rej.

Čankišou se svou fůzí různých etnických vlivů na rockovém základě a bohatou sbírkou exotických nástrojů projeli svět od ostrova Réunion v Indickém oceánu přes Pakistán až po malajské Borneo. Koncert na zahradě kutnohorského restaurantu Dačický v Rakově ulici začne ve 20.30 hodin.

Léto v pivovaru Malešov
Se skupinou Kozičky připlul do Malešova polabský punk