Předchozí
1 z 5
Další

Jaroslav Bochníček: Vybudování Jarda Cupu považuji za největší úspěch  

Jaroslav Bochníček je nedílnou součástí historie i současnosti florbalového FBC Kutná Hora. Narodil se sice v Čáslavi, ale celých třicet lete žije v Kutné Hoře. „Momentálně pracuji v Unikomu jako technik prodeje,“ prozradil mladý sportovec a organizátor sportovních akcí. V klubu se také stará kompletně o propagační složku. Píše články a stará se několik let o webové stránky. „Díky florbalu můžu naplno projevit své tvůrčí schopnosti,“ usmívá se.

Jaroslav BochníčekZdroj: Deník / Michal Pavlík

Na základní školu chodil na „Palachovku“. Poprvé se setkal sportem v rámci tělocviku, ale na florbal narazil až díky kroužkům učitelky Marie Blahníkové v šesté třídě. „Kdysi jsem ještě zkoušel fotbal za Respo Kutná Hora a pak jsem hrál také v Záboří nad Labem, ale to byly krátké štace,“ vzpomněl si kutnohorský florbalista.

Jaroslav BochníčekZdroj: Deník / Michal Pavlík

Bochníček se svou rodinou stál u zrodu dnešního oddílu FBC Kutná Hora. Vše začalo v kutnohorské Sokolovně v roce 2003. „V té době jsem nevěděl, že se florbal stane mou celoživotní vášní, ale hodně jsme si ho s bráchou oblíbili. Celá naše rodina, společně se Štípkovými, přihlásila první soutěže. Tehdy byly památné bitvy s Nymburkem. „Například v kvalifikaci na mistrovství republiky. Poprvé vyhrál Nymburk, poté už my. Pokaždé se ale oba týmy dostaly na závěrečný turnaj,“ vypíchl Jaroslav Bochníček.

Jaroslav BochníčekZdroj: Deník / Michal Pavlík

Na střední školu se vydal do Čáslavi na obchodní akademii. Kutnohorskému florbalu zůstal věrný. Bochníček nikdy klub nezměnil. „Po střední jsem zkusil nultý ročník na právech, ale dál jsem se nedostal,“ řekl. Nyní se věnuje práci a rozvoji florbalového klubu. „Mezi největší milníky považuji samotné založení. Momentálně jsme největší oddíl v Kutné Hoře. Nedávno se otevřela nová sportovní hala. V budoucnu by nám slušela první liga a pokrytí všech mládežnických kategorií,“ přeje si Jaroslav Bochníček.

Jaroslav BochníčekZdroj: Deník / Michal Pavlík

„Za největší úspěch považuji, že jsem vybudoval Jarda Cup, který se koná už patnáct let. Bez podpory rodiny bych turnaj ale nedokázal, teď mi do Kutné Hory opakovaně jezdí týmy z celé republiky. Díky florbalu jsem poznal spoustu nových přátel,“ těší Bochníčka, který prozradil, kdo je na jeho turnaji nejúspěšnějším týmem: „Jde o Kolín. Vyhrál hned pět turnajů a pokaždé měl v kádru velice slušné hráče.“

Jaroslav BochníčekZdroj: Deník / Michal Pavlík