O tom, že je situace v Městské nemocnici v Čáslavi vážná, už nepochybuje asi nikdo. Někteří jsou do nemocniční problematiky zasvěceni více, jiní méně. Všichni ale s napětím očekávali, s jakým řešením stávající krizové situace přijde vedení čáslavské radnice na mimořádném jednání zastupitelů.

Tím řešením má být externí firma z Frýdku-Místku, která se specializuje na personální krize ve firmách. Má na to pět měsíců. Jenže právě tenhle krok „neustál“ opoziční zastupitel a někdejší ministr průmyslu a obchodu Milan Urban a na svůj mandát zastupitele rezignoval. Prý na protest.

Z covidového oddělení Městské nemocnice v Čáslavi.
Nemocnici v Čáslavi má z krize vyvést externí firma. Zastupitel Urban rezignoval

Kdo ví, možná mu po Novém roce dáme za pravdu a skutečně půjde více než o záchranu nemocnice o přípravu na její prodej. Buď jak buď, z boje se ale neutíká.

Kdo jiný by měl nyní stát po boku nemocnice více než ten, koho si občané zvolili jako svého zástupce při vyjednáváních. Kdo jiný by měl odhodit politický kabát a snažit se společně se všemi ostatními zastupiteli o záchranu městského „podniku“. Na rezignaci je přece vždycky času dost.