Příčiny a okolnosti nehody šetří policisté z kutnohorského dopravního inspektorátu.

Filipovská dopravní nehoda měla ještě dozvuky, které vyústily v další zranění. Policejní mluvčí Zdeněk Chalupa potvrdil, že půl až tři čtvrtě hodiny po nehodě došlo k incidentu osob, které měly nějaký vztah k nehodě. Zda se jednalo o náhodné svědky, rodinné příslušníky řidiče či zraněného dítěte, neuvedl.

Potvrzený je pouze fakt, že jedna osoba byla poté převezena se zraněním do nemocnice. Podle našich informací se jedná o dospělého muže. „Případ šetří čáslavští policisté. Prověřuje se podezření na ublížení na zdraví, bližší informace ale sdělovat nebudeme,“ dodal Zdeněk Chalupa.

Ilustrační foto
Generálka Zruče s Hlízovem skončila nerozhodně

Mluvčí středočeská záchranky Petra Effenbergerová upřesnila, že dítě převezl vrtulník letecké záchranné služby se středně těžkým zraněním. „Jednalo se o zlomeninu dolní končetiny, zasahující lékař měl podezření na otřes mozku. Po poskytnutí nezbytné péče byl dětský pacient letecky převezen do nemocnice v pražské Krči,“ uvedla.

Potvrdila také následné ošetření muže po napadení. „Muž měl poranění v obličeji, po ošetření jsme jej převezli do čáslavské nemocnice na chirurgii,“ dodala.

Podle zatím neověřených informací od svědků nehody mělo ke střetu auta s romským dítětem dojít v menší rychlosti. Muž, který následně skončil s rozbitým obličejem v nemocnici, má být svědek, který se zastal řidiče.

Ilustrační foto.
KRIMI MIX: Pachatel využil nepozornosti, z auta ukradl kabelku