Cisterna spadla ve svém silničním pruhu ze svahu u Podhořan. „Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky, následně porazil svodidla a havaroval,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Tesař.

Hasiči ihned po příjezdu na místo zjišťovali, zda se pod i v okolí cisterny nikdo nenachází, to se ale naštěstí nepotvrdilo.

„Řidič utrpěl zhmoždění hrudního koše a měl podezření na otřes mozku. Následně byl převezen do čáslavské nemocnice,“ uvedla mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.

Vlaková nehoda u kutnohorské zastávky
U kutnohorské zastávky narazil vlak do auta

Cisterna převážela 28 tun cementu. Hasiči odstranili následky nehody přibližně za dvě a půl hodiny. „O den později v odpoledních hodinách došlo k vyproštění vozidla pomocí těžké techniky,“ upřesnil Jiří Tesař.

Doprava byla kvůli tomu několik hodin řízena kyvadlově. Škoda, která při nehodě vznikla, byla vyčíslena na více než 2 miliony korun. „Po vyproštění byla cisterna odvezena, aby mohlo dojít k přeložení nákladu,“ dodal Tesař.

Místem projížděl v den nehody i Pavel Veverka z Pardubic. „Svodidla byla poničená, vypadalo to děsivě,“ řekl. Bylo ale již odpoledne, a proto se kvůli nehodě nijak významně nedržel. „Hlavně, že při tom nikdo nezemřel,“ doplnil.

Policie žádá veřejnost: Znáte muže na fotografii?
Policie žádá veřejnost: znáte muže na fotografii?