„Generali Česká pojišťovna dvakrát ročně mapuje bezpečnost silničního provozu na silnicích krajských a okresních měst a sestavuje Index bezpečnosti silnic (dříve ČP Index). Ten vychází ze statistik Policie ČR a je vztažený k počtu obyvatel jednotlivých měst. Je tedy možné považovat ho za ukazatel toho, jak bezpečné jsou silnice v daném městě,“ vysvětlila způsob měření Indexu bezpečnosti mluvčí Generali České pojišťovny Ivana Buriánková.

Dopravní nehoda v Malešově, místní části Bílejov.
Nadýchal téměř čtyři promile, od nehody ujížděl

Celkově loni na silnicích okresních měst přišlo o život 25 lidí. V 212 případech si dopravní nehody vyžádaly těžce zraněné. Výsledná bilance loňského roku pak vyznívá mírně optimisticky. „Na silnicích krajských a okresních měst se odehrálo 577 nehod, jejichž následkem byla těžká zranění. V roce 2018 to bylo 689 nehod. Jedná se tak o 16procentní meziroční pokles,“ uvedla Ivana Buriánková, mluvčí Generali Česká pojišťovna.

Dopravní nehody na území krajských a okresních měst měly loni za následek 73 usmrcených lidí, což je ve srovnání s rokem 2018 - 75 usmrcených - mírné zlepšení.

Středočeští policisté o víkendu řešili téměř pět set přestupků překročení povolené rychlosti.
Na středočeských silnicích ubylo zraněných. Obětí nehod je však víc