K dopravní nehodě se zraněním došlo na silnici číslo I/2 v obci Tehovec na okrese Praha-východ ve čtvrtek 12. března krátce po šesté ranní, upřesnil policejní mluvčí Zdeněk Chalupa. Auto, které mířilo od Říčan na Mukařov – pravděpodobně se jednalo o stříbrošedou octavii – na zebře levou přední částí narazilo do přecházejícího chodce.

Ilustrační foto
Počet nakažených koronavirem stoupl ve středních Čechách na 260

„Po střetu se řidič chodce dotazoval, zda není zraněn. Po jeho ujištění, že není, oba účastníci nehody místo střetu opustili,“ konstatoval Chalupa. S tím, že po nějaké době se situace změnila: chodec zamířil k lékaři, protože se u něj začaly objevovat zdravotní potíže.

„Pro řádné prošetření a k objasnění všech okolností dopravní nehody potřebují policisté ze skupiny dopravních nehod znát totožnost neznámého řidiče, který byl účastníkem střetu, aby podal svoji výpověď,“ uvedl Chalupa. Policie očekává, že se řidič přihlásí – případně se ozvou svědci, kteří by k autu či přímo k jeho osobě mohli uvést nějaké informace. Využít je možné telefonní číslo 735 785 505 i linku tísňového volání 158.

Zahoření zateplení budovy v Říčanech.
OBRAZEM: Zateplení hořelo kvůli nedbalosti při kouření