Policisté odkláněli dopravu na exitu 41 Skalka, s možností návratu na dálnici na exitu 32 Dobříš-Jih. Kvůli odklonu se citelnému zdržení nevyhnuli jak motoristé, tak lidé cestující linkami příměstských autobusů číslo 317, 392, 393 a 395. Zdržení na souběžné komunikaci (a to zvláště v přecpaném Obořišti) se mohli vyhnout řidiči, kteří se rozhodli jet po staré silnici na Dobříš – přes Suchodol a Rosovice.

Požár osobního vozidla, garážového přístřešku a rodinného domu v Červeném Újezdu v okrese Praha-západ.
Pět milionů shořelo poté, co vzplál přístřešek s autem

Komplikacím v důsledku větších nehod, před nimiž se vytvářely kolony spojené se zdržením, se po ránu nevyhnuly ani další středočeské dálnice. Na dálnici D7 ve směru jízdy od Slaného na Prahu havarovala před půl osmou dvě osobní auta na sedmém kilometru u Makotřas – a také tam museli zasahovat zdravotničtí záchranáři. Bouralo se rovněž na vjezdu do Prahy po D10, kde se hromadná nehoda pěti osobních aut stala v levém jízdním pruhu za sjezdem na Horní Počernice; na dálničním kilometru 3,5. Ta se naštěstí se obešla bez úrazu.

Po sedmé hodině se potíže na frekventovaném hlavním tahu vyskytly také na Benešovsku, a to na silnic I/3 u Čerčan. Na sedmém kilometru byl po střetu dodávky osobního auta uzavřen jízdní pruh na Benešov a řidiči museli neprůjezdný úsek objíždět přes Čerčany a nájezd u Poříčí nad Sázavou.

Ilustrační foto.
Jen kousek za Prahou je bydlení v kraji nejdražší