Když muž za volantem situaci zaznamenal, bylo už pozdě. „Snažil se zastavit a zabránit tak střetu se spuštěnou závorou. Začal intenzivně brzdit a strhl řízení do levého jízdního pruhu," uvedla mluvčí kutnohorské policie Vendulka Marečková. Auto podle jejího popisu následně objelo spuštěnou závoru a skončilo přímo na kolejích. „Zde přední částí narazilo do levého boku druhého vozu vlakové soupravy, která v tu dobu projížděla po kolejích ve směru do Kutné Hory," dodala mluvčí.

Při nárazu se řidič osobního vozu zranil a na místo tak byli ihned povoláni zdravotníci z Čáslavi. „Pacient si stěžoval na bolest zad. Po těle měl i četné odřeniny. Na místě byl ošetřen a posléze převezen do nemocnice v Čáslavi," řekla mluvčí středočeské zdravotnické záchranné služby Petra Effenbergerová. Nikdo jiný při nehodě zraněn nebyl.

Nyní probíhá další šetření celého incidentu. Dechová zkouška již na místě prokázala, že alkohol svou roli nesehrál, když vyšla negativně jak u řidiče automobilu tak u strojvedoucího. „Jako příčina nehody byla vyloučena i technická závada," dodala mluvčí policie.