Nejprve to byla bouračka na příjezdu do Prahy od Příbrami po dálnici D4, k níž došlo u 19. dálničního kilometru na úrovni hřbitova v Mníšku pod Brdy na Praze-západ. Zdržení však nebylo velké, protože se místo dalo objet přes dálniční odpočívku s čerpací stanicí. Ve směru do Prahy museli řidiči přibrzdit i na dálnici D1, kde dopolední bouralo osobní auto u Nupak na Praze-východ. Deset minut před desátou hodinou narazilo do svodidel na 9. kilometru, Nehoda se obešla bez zranění, avšak během jejího vyšetřování zůstával neprůjezdný pravý jízdní pruh.

Bez zranění se také obešla další nehoda na Praze-východ; tentokrát na D10. Dvacet minut po desáté havarovalo nákladní auto mířící od Prahy na Mladoboleslavsko na dálničním kilometru 13,9; za Starou Boleslaví. Obešlo se to i bez vážnějších dopravních komplikací: dočasně neprůjezdná zůstala zpevněná krajnice. Už uprostřed noci se bouralo také na Kladensku: hasiči museli uvolňovat průjezd po nehodě na D6 u obce Družec.

Hasiči likvidují padlý strom u Velimi v neděli 2. května 2021.
Stromy přes silnice, na kolejích i zatopené sklepy. Hasiči vyjížděli třináctkrát

Hrozbou na dálničních tepnách se však nestaly jen nehody. Vydatný déšť také narušil – jak meteorologové předvídali – stabilitu stromů; jejich pádům se pak nevyhnuly ani hlavní tahy. Půl hodiny před nedělním polednem byl spadlý strom hlášen i z dálnice D1 při okraji Benešovska. Kvůli odklízecím pracím tam zůstal neprůjezdný pravý jízdní pruh ve směru na Prahu na dálničním kilometru 50,9 (poblíž Střechova nad Sázavou či Kácovské Lhoty).