K havárii u obce Kamenice na silnici číslo II/603 byly záchranné složky přivolány po 14. hodině. Vůz převážející melasu vyjel mimo komunikaci, kde narazil do stromu a jeho náklad se vysypal. Auto zůstalo nakloněné na okraji komunikace; v jeho kabině byl zaklíněný řidič. Utrpěl zranění, ale s hasiči, kteří ho vyprošťovali, komunikoval, připomněl Jaroslav Gabriel z centrály Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje. „Nejprve ale bylo nutné nestabilní vůz zajistit. Pak hasiči pomocí dvou sad vyprošťovacího zařízení řidiče za čtyři minuty ze zdemolované kabiny zachránili a předali záchranné službě,“ přiblížil okolnosti.

Hasiči se pak starali také o ochranu životního prostředí. „Velitel zásahu konzultoval nebezpečnost vysypaného nákladu s pracovnicí vodoprávního úřadu v Říčanech. Pro případ úniku provozních kapalin provedl preventivní opatření na přilehlé vodoteči nasazením sorpčního hada,“ konstatoval Gabriel. Šlo ale jen o preventivní opatření; ukázalo se, že pro okolí nehoda hrozbu nepředstavovala.

Již po půlhodině tak mohl být na frekventované silnici v místě havárie obnoven kyvadlový provoz jedním pruhem. Hasiči také vyžádali příjezd sypače silničářů. O odklizení vysypané melasy a odtah se pak postaral majitel havarovaného auta. Pomáhal i hasičský vyprošťovací automobil.
Hasiči se k zásahu sjeli z Říčan a z Jílového. Ti jílovští se pak ani nevraceli na svou základnu – rovnou od této nehody vyráželi k další bouračce.

Havárie elektřiny v ulici F. V. Mareše v Benešově.
OBRAZEM: Kolemjdoucí vyděsily výbuchy a jiskření
Tragická nehoda. Ilustrační foto.
Tragédie na silnicích poznamenaly střední Čechy nejhůř