Stojíme na prahu Final four, jak probíhají přípravy?

Přípravy průběžně probíhají už asi dva měsíce, to ale neznamená, že řadu věcí nebudu, ostatně jako vždy, řešit ve zběsilém tempu na poslední chvíli. Jinak se na zimním stadionu vypouští led, počasí oproti loňsku přeje, tak počítám, že začátkem příštího týdne se položí povrch, nalajnuje se a ve čtvrtek ráno naběhnu na finální fázi příprav. I trofej pro vítěze, taková kutnohorská bohyně Niké, už je vylitá v ateliéru mého bratra Jakuba. I vzhledem k tomu, že těch věcí s přípravami zimního stadionu je dost, tak jsem se tam letos rozhodl udělat celé Final four, tedy semifinále ve čtvrtek třetího dubna a finálový den v pátek čtvrtého dubna.

Co jste říkal na průběh prvního kola a čtvrtfinále play off?

Dopadlo to, jak asi mělo. Jen jsem čekal u Kantor& Spol., když vedli nad STS jedna nula, že ještě nějakou výhru v sérii přidají a nebude to jedna tři.

Ve čtvrtfinále došlo i na disciplinární tresty. Blažek dostal dva zápasy, Mukařovský jeden. Proč jste se tak rozhodl?

Tak při červené rovnou bez žluté karty je stopka automatická. U Michala Blažka jsem dlouho přemýšlel, je to slušný hráč, ale napadl rozhodčího, tak jsem mu musel ještě jeden zápas přidat, i když v té krátké sérii je to velké oslabení. Pozice neomezeného vládce nad všemi orgány ligy přináší občas i obtížná rozhodnutí, ale zase každý ví, kdo je udělal a proč.

Na zimním stadionu uvidíme zajímavá semifinále. Co si o obou zápasech myslíte?

Jan Ďoubal.Předpoklad, že to budou vyrovnané boje, tu je velký. Všechny týmy už mají se zimákem zkušenosti. Týmy Jump Boys a STS Chvojkovice tam byly v obou předchozích případech, Green Bar a Rolling Team zase dokázaly v jediné účasti na zimáku získat pohár mistra.

Váš tým Restaurace Na Valech opět neprošel přes čtvrtfinále. Čím to bylo tentokrát?

My si zavařili hlavně v základní části, kdy jsme v posledních vteřinách ztratili asi tři zápasy a pak na nás vyšel Rolling Team. Po tom zvládnutém předkole jsme se cítili silní, pomohl nám i Frejly (Tomáš Frejlach ze Slavie Praha), ale na Rolling, se kterým jsem kvůli zápasu v základní části prohrávali nula jedna (pozn. do série čtvrtfinále play off se započítával výsledek z utkání základní části), to bylo těžké. Přitom s ostatními soupeři bychom jedna nula vedli a bylo by to hratelnější. Takto jsme mohli třeba jeden zápas vyhrát, ale ve čtyřech zápasech je třikrát porazit, to byla asi utopie. Jinak musíme být se sezonou po herní stránce spokojeni, protože loni jsme se nedostali ani do play off. Pobavili jsme se, sešli se, zahráli si spolu, začlenili nové hráče, takže s odstupem to musíme brát pozitivně a já osobně se budu alespoň moci soustředit na tu organizační část Final 4, tam mi to jde stejně s věkem lépe než ta herní.

Zvolil jste hrací čas na zimním stadionu dvakrát dvacet minut hrubého času s tím, že se posledních pět minut druhé půle hraje čistým časem. Je to tak nejlepší?

To se teprve uvidí. Inspiroval jsem se z futsalových kuloárů (hrál se tak futsalový Joma Cup) a věřím, že zápasy tak budou mít větší spád.

Jak to bude, když utkání skončí nerozhodně?

Bude se prodlužovat pět minut s pravidlem náhle smrti a pak penalty z devítky.

Pojďme k doprovodnému programu pro fanoušky. Jaký jste připravil?

Snažil jsem se, aby si diváci přišli na své. Ve čtvrtek to bude trochu ceremoniální. Před semifinále bude vyhlášen nejlepší fotbalista okresu dle Kutnohorského deníku. Mezi semifinálovými zápasy vyhlásím individuální trofeje za základní část futsalové ligy. V pátek bude turnaj starších přípravek, mezi zápasem o třetí místo a finále bude ohnivá show skupiny Palitchi. Do toho budou lasery, hudba, nějaké další pyro, kiosek s domácími klobásy, nějaký hrací koutek s PlayStationem a snad i stolním fotbálkem.

Proč jste se v pátek rozhodl uspořádat turnaj přípravek a jak bude probíhat?

Chtěl jsem, aby si i ti mladí fotbalisté osahali atmosféru zimáku. Budou čtyři týmy Suchdol, Kutná Hora, Sedlec a Čáslav. Hrát se bude stejným systémem jako velké Final 4, tedy semifinále, o třetí místo a finále. Dalším motivem bylo i přilákat další lidi na zimák. Doufám, že tatínkové, maminky i mladí hráči zůstanou na další program.

Koho tipujete na vítěze Club Deportivo futsalové ligy?

Je to těžké, týmy jsou dost vyrovnané, ale budiž: Rolling Team porazí Green Bar v prodloužení.

Na závěr bych rád pozval diváky, aby dorazili, jelikož to je to pravé ocenění práce, která je s tím kolotočem spojená. Myslím, že se lidé pobaví, vstupné bude lidové a nebude ani zima jako loni.