„Republika" vyšla Anetě Hladíkové náramně. „Náš závod probíhal společně s juniory, ale vyhlášení jsme měli zvlášť," přiblížila vítězka průběh závodu a pokračovala: „Závod se pro mě vyvíjel více než dobře. Řekla bych, že až nad očekávání. Vyhrála jsem všechny kvalifikační jízdy." S největší soupeřkou Romanou Labounkovou se však Hladíková střetla až ve finálové jízdě. „Ve finále jsem dojela druhá za vítězným klukem a Romana dojela sedmá," usmívala se Hladíková. Vítězství bylo na světě.

Aneta Hladíková (uprostřed) vyhrála MČR v bikrosu v Uničově.Pro Anetu Hladíkovou to byl již devátý titul mistryně České republiky, celkově i s juniorskou kategorií dvanáctý. Dva tituly má ještě rodačka ze Záboří v kategorii horských kol.

„Jsem ráda, že se mi podařilo po roční pauze zase vyhrát. Loni jsem skončila druhá," připomněla Hladíková a navázala: „Byl to jeden z cílů této sezony. O víkendu mě čeká závěrečný závod seriálu Mistrovství Evropy v Belgii a týden poté odlétáme na mistrovství světa."

Na mistrovství světa by chtěla do semifinále

V seriálu ME je Hladíková momentálně třetí. „Za mnou je však na čtvrtém místě jedna Belgičanka, která vynechala dva závody a pokud proškrtáme součty, tak je o pár bodů přede mnou. Pokusím se ji v Belgii v obou dnech předjet a získat nějaké body navíc, ale bude to těžké, protože ona pojede doma. Nejhůř skončím na čtvrtém místě," říkala česká olympionička, která se před závodem v belgickém Desselu cítí v dobré formě.

Seriál Mistrovství Evropy v bikrosu má za sebou již deset závodů. „Do finále jsem se dostala osmkrát. Z toho jsem skončila dvakrát třetí," pochlubila se Hladíková.

O posledním červencovém víkendu se na Novém Zélandu v Aucklandu jede mistrovství světa. „Ráda bych byla lepší než loni, kdy jsem vypadla z 5. místa ve čtvrtfinále a skončila osmnáctá. Ráda bych byla nejméně v semifinále, a pokud by se mi podařilo projít do finále, byla bych nadmíru spokojená," dodala úspěšná bikrosařka Aneta Hladíková.