Ze základní pětky chyběli kutnohorskému trenérovi Haviar s Vavákem, dále i Gottfried a Sokol se držel jen první čtvrtinu. Na jejím konci se bohužel pro Sokol ještě zranil Málek a jen málokdo by si vsadil na vítězství hostů.

V domácím dresu navíc předváděl své umění a přehled bývalý ligový hráč David Špička, mistr Mattoni NBL s Nymburkem v roce 2004. Sokol se sice několikrát přiblížil na dostřel, ale v oslabené sestavě a s mladými hráči to na vítězství nestačilo.

Sokol má zápasové skóre 3 ku 7, patří do spodních příček tabulky krajského přeboru a po deseti letech to po první polovině soutěže nevypadá na účast v play off. Mladé pušky v kutnohorském dresu stále nedokážou nahradit ty starší, výrazně chybí druhý klasický pivot, který by byl dostatečně produktivní v útoku.

Kutnohorské basketbalisty čeká o nadcházejícím víkendu dvojzápas s Kolínem, v sobotu jej hostí na Žižkově od 18 hodin a opět potřebuje oba zápasy vyhrát.

Basketbal Čelákovice - Sokol Kutná Hora 84:67 (23:18,43:33,61:47)Body Kutné Hory: Kocourek 25, Prušinovský 19 (2), Aufrecht 9 (1), Střemcha 7, Kratochvíl 4, Kotrba 3 (1).