Do sobotního zápasu proti Liberci nastoupili sokolové bez Kocourka a už katastrofickou první čtvrtinou určili konečný výsledek utkání. Na začátek sezony byla patrná nesehranost a procento střelby rovněž nebylo uspokojivé. Dvěma tradičním kutnohorským snajprům Němečkovi a Haviarovi se zpoza tříbodového oblouku moc nedařilo. Sokol se sice ve třetí minutě poslední čtvrtiny dostal na rozdíl jediného koše, ale závěr zápasu patřil hostům.

„Chyběl nám Kocourek a soupeře jsme podcenili,“ přiznal domácí trenér Petr Kratochvíl a pokračoval: „V první třetině jsme soupeři dovolili nastřílet třicet čtyři bodů, což je strašně moc. Obrana nestála za nic. Po zbytek zápasu jsme se sice zlepšili, ale soupeře nedotáhli.

Sokol Kutná Hora - Balynx Liberec 89:95 (18:34,44:59,63:74)
Body Kutné Hory: Říhovský 23, Němeček 17 (2), Matějka 13, Hlavička 12, Málek 9, Haviar 6 (2), Maděra 5, Prušinovský 4.

Florbalisté Kutné Hory porazili ve zručské sportovní hale v rámci 3. kola divize Kladno B 11:5.
Tři body z víkendu jsou pro kutnohorské florbalisty málo


V neděli proti Boleslavským chyběl pod košem navíc ještě Říhovský, a tak si hostující Jenčík dělal pod košem Sokola do poločasu, co chtěl. Domácí pokračovali v tragické střelbě, navíc se kupily chyby v útoku a Michal Maděra měl velmi brzy už čtyři osobní chyby.

Ve druhém poločase se ke všemu ještě rozstřílel v dresu Mladé Boleslavi Valc a o výsledku bylo jasno. V utkání nevalné úrovně si Sokol zapsal druhou letošní ligovou porážku. Podle trenéra Kratochvíla v neděli rozhodla výšková převaha a zkušenost soupeře: „Hrají spolu už hodně dlouho a na jejich hře to je vidět. I když jeden hráč mužstvo nedělá, tak bez stěžejního pivota Kocourka se nám hrálo špatně. Maděrovi ještě trochu chybí herní praxe, ale až si vše sedne, tak to půjde. Hosté si po celý zápas udržovali náskok a postupně ho navyšovali.“

Reparát budou moci Kutnohorští složit při pohárovém zápase s BK Olomouc (předběžný termín 18. 10.), poté v dalších domácích zápasech - 21. 10. s BVK Holice a 22. 10. s BK Napos Vysoká n. Labem.

Sokol Kutná Hora - AŠ Mladá Boleslav 55:78 (12:18,28:41,45:60)
Body Kutné Hory: Němeček 14 (2), Hlavička 8, Matějka 8, Prušinovský 8, Málek 7, Maděra 5, Aufrecht 3 (1), Haviar 2.

Pochod. Ilustrační foto.
Uspořádají poznávací pochod okolo Bohdanče