Benago prošla turnajem bez ztráty bodu, když v sobotních duelech porazilo v základní skupině Slovensko jednadvacítku a následně domácí celek FC Ostrava. V nedělním semifinále pak Zručští pokořili z Jakubčovic a ve finále podruhé na turnaji porazili slovenském mladíky, tentokrát 2:1.

„Turnaj hodnotím pozitivně," řekl po jeho skončení trenér Benaga Beni Simitči a navázal: „Vyzkoušeli jsme všechny hráče a zachytat si mohli oba brankáři. Hráli jsme finále se slovenskou jednadvacítkou zaslouženě. Tohoto soupeře jsem si do finále vyloženě přál, protože byli po nás nejfutsalovějším mužstvem turnaje. Ostatní týmy byly spíše fotbalové a hráli hodně do těla. Chtěli jsme se trochu šetřit před ligovými zápasy. Nechtěl jsem po hráčích, aby hráli na sto procent, chtěl jsem, aby hráli tak, aby to stačilo na postup ze skupiny a vítězství v turnaji."

A poslední duel turnaje byl bez pochyby třešničkou na dortu. „Finále bylo opravdu nejtěžším zápasem. Hráli jsme podruhé se stejným soupeřem. Slováci více chtěli a byli natěšení. My jsme chtěli prostě vyhrát. Jinak to byl pěkný zápas," pochvaloval si Simitči, který vzdal hold i organizátorům Ostrava Cupu: „Organizace turnaje proběhla na jedničku. Bydleli jsme v krásném hotelu, kde byli super podmínky. Velké díky patří organizátorům, speciálně Pavlovi Czenemu, který vše zvládl výborně. Rozhodně turnaj doporučuji dalším kvalitním celkům a my se budeme těšit na další ročník."