Bohemians 1905 - Benago Zruč n. S. 2:4 (0:1)

Zručští futsalisté vyhráli první poločas zásluhou Holečka, který se trefil ve 14. minutě. Po přestávce Benago navýšilo své vedení po gólech Altoumiho a Lištvána až na 3:0, jenže pak začala „Bohemka" kousat a snížila při power play na 2:3. Ovšem poslední slovo měl znovu Libyjec Altoumi, který vteřinu před koncem rozhodl ranou přes celé hřiště do odkryté brány – 2:4!

„Vítězství se zrodilo podle plánu," usmíval se trenér Benaga Beni Simitči, který se musel vrátit ke kosovskému finále: „Sice jsme prohráli finále v Kosovu, což mě mrzelo, ale na druhou stranu jsem věřil, že nás to posílí a nakopne k super výkonu proti Bohemians. Zpětně mohu říct - zaplaťpánbůh, že jsme v Kosovu prohráli. Díky tomu jsme na Bohemce podali fantastický výkon."

Podle trenéra Simitči mohlo Benago vstřelit první branku mnohem dříve: „Kluci hráli zodpovědně. Dozadu jsme klokany nepustili k ničemu. V 7. minutě jsme klidně mohli vést 4:0. Chodili jsme sami na brankáře, ale nedali jsme gól. Byli jsme lepší než soupeř." Bohemians dali první branku ve 33. minutě z trestného kopu. „Tam bylo diskutabilní, jestli Kudrna vůbec zasáhl rukou mimo vápno. Druhou branku jsme dostali při power play. Z nějakých připravených akcí nám soupeř branku nedal," upozornil kouč Zruče.

Bohemians snížili na 2:3 a do konce ještě zbýval nějaký čas. Co se dělo na palubovce? „Nedělo se nic. Branka domácí nabudila, ale nakonec se nám podařilo dát ještě jeden gól do prázdné brány. Věřil jsem, že ho dáme. Byl jsem klidný," říkal Simitči.

Beni Simitči musel pochválit brankáře Michala Kudrnu: „Celý tým hrál fantasticky, ale Kudrna včera ukázal, že je nominován do reprezentace právem." Skvělou premiéru v českém futsalu zažil Adhem Altoumi. „Adhem akorát nebyl rád, že musí zaplatit pět set do kasy. Jinak mohl klidně dát čtyři branky. Využíval své rychlosti a dostával se do nebezpečných brejků," říkal k jeho výkonu trenér týmu.

StatistikyBranky a nahrávky: 33. Holý (Frič), 39. Dlouhý (Frič) - 14. Holeček (Lištván), 27. Altoumi, 28. Lištván (Holeček), 40. Altoumi. Benago Zruč: Kudrna – Lištván, Drahovský, Brahimi, Holeček – A. Simitči, Kozák, Váňa, Altoumi. (M. Mareš, Veselý) Trenér Beni Simitči.