Brunclík zvládl v sobotu hodně těžký boj. Ustál ho ve třech pětiminutových kolech, na které obvykle zvyklý není. „Normálně bojuji v postoji třikrát tři minuty. V MMA je to pět minut a u toho je ještě možnost zápasení na zemi. To pak dává zápasu úplně jiný rozměr,“ smál se Daniel Brunclík a dodal: „Opravu to pro mě bylo náročné.“

Samotný zápas byl hodně vyrovnaný. „Čekal jsem, že soupeř bude chtít více chodit na zem. Překvapil mě, že se mnou více boxoval. Natrefoval mi přední ruku, byl jsem zaskočený a málo jsem tvořil,“ líčil Brunclík o svém druhém zápase v XFN. Sám uznal, že nabírá hlavně zkušenosti. „Nechal jsem tam srdce,“ viděl hlavní příčiny svého vítězství „Bruno“.

Nová koalice vládne od úterka Středočeskému kraji. Hnutí ANO vypovědělo koaliční smlouvu STAN, ODS a Nezávislým Středočechům. Dohodlo se na spolupráci s ČSSD a podporuje je i KSČM. Na snímku tisková konference hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové (ANO).
Středočeskému kraji nově vládne ANO s ČSSD a podporou KSČM

Od druhého kola měl navíc zlomený nos. „Každá rána do nosu pak byla hodně cítit. Pořád mi tekla krev. Hodně jsem bojoval sám se sebou. Ve druhém kole jsem si sáhl na dno. Silové praní mě hodně vysílilo. Naštěstí jsem to rozdýchal, dostal se zpět do zápasu a otočil jsem to,“ oddychl si vítěz bitvy.

Podle kutnohorského rodáka rozhodl nepovolený úder soupeře, jenž porušil pravidlo tří bodů těla, které se Brunclíkovi dotýkaly země. V tu chvíli ho kopl do hlavy, což je nepovolené. „Rozhodčí mu za to odečetli bod. Jinak věřím, že by mohli dát remízu,“ uznal Brunclík.

MMA je hodně tvrdý sport. I Daniel Brunclík mohl zápas rozhodnout stylem K.O.: „Podařilo se mi ho občas trefit tak, že byl nahulený. Byl jsem i ve vítězné pozici, ale techniky se mi nedařilo úplně dotáhnout. Chyběla mi lepší koncovka.“

Zápas se odehrál v pardubické ČEZ aréně, která byla téměř vyprodaná. „Byl to skvělý zážitek v krásném prostředí. Dal bych to mezi nejlepší haly, kde jsem zápasil. Své kouzlo má i Lucerna,“ řekl o galavečeru XFN Daniel Brunclík. Právě v Lucerně bude mít koncem roku svůj další zápas, tentokrát ale v bojovém sportu K-1. V MMA se objeví zřejmě zase až po Novém roce na chystaných galavečerech XFN, kde si udělal dvěma výhrami dobré jméno!

Ilustrační foto
Volby roku 2017: za Kutnohorsko nemíří do parlamentu jediný poslanec