V Uherském Brodě vyvrcholil při tzv. superfinále Orion florbal cup základních škol. Superfinále se v jednotlivých kategoriích (mladší žáci a žákyně, starší žáci a žákyně) zúčastnili vítězové z národních soutěží Česka a Slovenska. Ve starších žákyních reprezentovalo Českou republiku družstvo ZŠ T. G. Masaryka Kutná Hora. Slovenskou republiku reprezentovalo družstvo ze ZŠ Hugolína Gavloviča Pruské (město poblíž Trenčína). Jak se ukázalo, byl to velmi těžký soupeř.

„Jak jsme se po utkání dozvěděli, Pruské je bašta slovenského ženského florbalu. Družstvo žen je mistrem Slovenska a čtyři žákyně, které proti nám nastoupily, jsou na soupisce mistrovského ženského týmu. Dvě hrají pravidelně. Je mezi nimi i juniorská reprezentantka Slovenska a třetí v kanadském bodování družstva žen v extralize," prozradil informace o soupeři vedoucí mužstva Karel Ptáček.

ZŠ T. G. Masaryka – ZŠ H. Gavloviča Pruské 3:2 (1:1,2:1,0:0)

Utkání začalo převahou slovenského mistra, a když se hra vyrovnávala, děvčata inkasovala v sedmé minutě po závaru před brankou nešťastný polovlastní gól. Netrvalo ani minutu a bylo vyrovnáno. Po střele Melánie Dubské dorážela brankářkou vyražený míček Natálie Dubská. První třetina tak skončila 1:1.

V druhé třetině děvčata zlepšila hru a držela soupeřky v dostatečné vzdálenosti od branky, a co prošlo, zlikvidovala skvělá brankářka Tereza Knížová. Naše druhá pětka udeřila znovu v čase 4:42. Tentokráte nahrávala Natálie a branku vstřelila Melánie Dubská – 2:1. V osmé minutě po nahrávce Katky Kroutilové velmi pohotovou a překvapivou střelou z otočky přidala Natálie Dubská třetí branku. Soupeřky se snažily snížit nepříznivý stav a to se jejich nejlepší hráčce Z. Sponiarové v čase 9:12 podařilo.

Třetí třetina začala za stavu 3:2 pro kutnohorská děvčata. Ve třetí třetině měla obě družstva několik příležitostí ke vstřelení branky, ale stav se již nezměnil. 15 vteřin před koncem ze svého repertoáru vytáhla fantastický zákrok brankářka Tereza Knížová a udržela tak vítězství 3:2. Tereza Knížová byla po zásluze vyhlášena nejlepší hráčkou.

StatistikyBranky: Natálie Dubská 2, Melánie Dubská 1. Asistence: Kroutilová, N. Dubská, M. Dubská. Sestava: T. Knížová – N. Knížová, Výborná, Ašenbrennerová, Zelená, Nováková – Jelínková, Kroutilová, Francová, N. Dubská, M. Dubská. Trenér Michael Jelínek, vedoucí Karel Ptáček.