Sparta v sobotním utkání vydržela držet krok s domácími přibližně do 35. minuty, potom již nestačila a odpadla hlavně fyzicky. Nutno ovšem dodat, že opět byla v silně oslabené sestavě bez 11 hráčů širšího kádru. A tak nastoupila s jedním brankářem a do pole byli k dispozici na střídání pouze dva hráči - se zraněným kolenem Josef Salák a nachlazený trenér Vít Šnajdr, který již podruhé musel jít obětavě hrát z důvodů malého počtu hráčů.

A tak i přes osmibrankovou porážku zaslouží všech 9 hráčů Sparty, kteří v utkání nastoupili, určitě uznání a poděkování. Byť se mnohým příliš nedařilo. Nejméně asi brankáři Červenkovi, který si připsal pouze 6 zákroků a měl úspěšnost pouze 14,3%. Ale měl to mnohdy hodně těžké, po chybách v útoku čelil mnoha trhákům či proskokům a tam toho příliš dělat nemohl.

Střelecky se nejvíce dařilo trojici Šalátek, Hájek a Bielický. Branky však zaznamenalo všech osm hráčů v poli. Zatímco v prvním poločase poztráceli hráči Sparty technickými chybami pouze 3 míče, v tom druhém již 13 a to domácí dokázali trestat rychlými protiútoky. Kutná Hora neměla v utkání až tak špatnou produktivitu střelby, z 53 pokusů zaznamenala 28 branek = úspěšnost 52,8%, o výsledku však rozhodlo množství technických chyb ve druhém dějství a hlavně prořídlá sestava. To bylo znát jak v obraně, tak i v útoku. Navíc Sparta dohrávala pouze s jedním střídajícím hráčem, když „zlý muž" Brož po třech dvouminutových vyloučeních a následné červené kartě skončil v hledišti.

„Mladá Boleslav byla určitě k poražení, ale bohužel ne v tomto počtu a v tomto složení," říkal po zápase kutnohorský trenér Vít Šnajdr a pokračoval: „Bylo jen otázkou času, kdy nás domácí celek přejede fyzicky a rozhodne o výsledku. Chtěl bych poděkovat všem hráčům, kteří byli přítomni a statečně bojovali o přijatelný výsledek."

AŠ Mladá Boleslav B – Kutná Hora 36:28 (15:15)Sestava a branky K. Hory: Červenka - Šalátek 7, Hájek 6, Bielický 5, Hovorka 3, Nádvorník 3, Salák 2, Brož 1 a Šnajdr 1. Trenér Vít Šnajdr. Napomínání: 3:3. Vyloučení: 6:4. ČK: 0:1. Sedmičky: 4/4 – 5/6. Rozhodčí: Olexa – Štrébl. Diváci: 30.

Petr Vobořil, Michal Pavlík