Fitness Centrum KH – Kantor&Spol. 7:5 (1:3)

Sestava 12. kola CD*FL.Fitness Centrum šlo brzy do vedení, když skóre otevřel pozdější hráč večera Dominik Martínek – 1:0. Jenže pak převzal iniciativu Kantor a do přestávky skóre otočil. Na 1:1 srovnal Fuksa a v krátkém sledu se trefili i M. Růžička a M. Výborný – 1:3.

Po přestávce se hrál pěkný futsal. Hlavně padalo hodně branek. Fitness dokázal srovnat ve 21. minutě na 3:3. Nejprve snížil druhým gólem Martínek a vyrovnávací trefu obstaral Vocel. Jenže Kantor znovu zabral a odskočil na rozdíl dvou branek. Na 4:3 zvýšil Bouma a pátou branku loni čtvrtého celku vsítil M. Růžička.

Poslední čtyři minuty zápasu však patřily Fitnessu. Zejména Martínkovi, který přidal další dvě branky a na ostatní přihrál. Podílel se tak na šesti ze sedmi branek svého týmu (4:2), který porazil Kantor&Spol. 7:5.

Branky a nahrávky: 4. Martínek (Šesták), 19. Martínek (Antoš), 21. Vocel (M. Výborný), 28. Martínek (Antoš), 30. Šesták (Martínek), 32. Antoš (Martínek), 32. Martínek – 12. Fuksa (Zeman), 14. M. Růžička, 15. M. Výborný (Fuksa), 24. Bouma (M. Růžička), 26. M. Růžička (Sedláček). Rozhodčí: Mucha – Pařez. ŽK: 32. M. Výborný (Kan.). Fitness Centrum: M. Výborný – Dejmal, Martínek, Antoš, Vocel, Lev, Šesták. Kantor: Zeman – M. Růžička, Fuksa, Blažek, M. Výborný, Sedláček, Bouma.

Eso Team – Restaurace Na Valech 4:3 (2:3)

Restaurace Na Valech po čtvrté v řadě nevyhrála. Naopak Eso Team ukončil sérii pěti porážek v řadě a připsal si druhé vítězství. Ovšem začátek zápasu patřil restauraci. Hned v 1. minutě otevřel skóre po Sýsově přihrávce Vančura – 0:1. I Eso mělo šance, ale ani ty nejvyloženější neproměnilo. Po Krausově tyčce do prázdné brány přišel brejk, který zakončil gólem Sýs – 0:2. Ve 13. minutě už to bylo o tři branky, když se podruhé v utkání trefil Sýs.

Výsledek zřejmě Vala uchlácholil a Eso do poločasu střetnutí zdramatizovalo. Poklop nejprve snížil na 1:3 a těsně před sirénou skóroval i Martin Rezler st. – 2:3.

Ve druhé půli začala spalovat vyložené šance i Restaurace Na Valech a nový brankář Esa Igor Staš se tak dostal do sestavy kola. Zejména Jakub Vančura kolikrát nevěřil vlastním očím, co dokázal nedat. Eso Team pak udeřil ve 24. minutě, kdy na 3:3 srovnal Kraus. Ten samý hráč pak v poslední minutě zápasu dokonal obrat a Eso se mohlo radovat z výhry.

Branky a nahrávky: 14. Poklop (Kraus), 16. M. Rezler st. (Poklop), 24. Kraus (Šrámek), 32. Kraus (Poklop) – 1. Vančura (Sýs), 10. Sýs (Vančura), 13. Sýs (Vančura). Rozhodčí: Mucha – Pařez. Bez karet. Eso Team: Staš – M. Rezler st., Šrámek, M. Rezler ml., Kraus, Poklop. RnV: J. Dastych – J. Růžička, Ďoubal, Vlach, Vančura, Sýs, M. Volenec, Hvězda, Vrba.

Rolling Team – Dřevo Tvrdík 8:3 (3:2)

První poločas utkání Rollingu s Dřevem byl ještě vyrovnaný. Tvrdíkovci vedli po trefě Šupky 1:0, ale pak padly tři branky během 13. minuty. Dvakrát se trefil Rolling Team a na 2:2 znovu vyrovnal Vohnický. Minutu poté Rolling Team opět vedl. Tentokrát se trefil Jícha – 3:2.

Po přestávce už měl zápas jasný průběh. Rolling dával jednu branku za druhou. Jan Jícha opět zkompletoval hattrick a pojistil si tak první příčku na čele kanadského bodování. Mistr tedy utkání zvládl a zvítězil vysoko 8:3.

Branky a nahrávky: 13. vlastní, 13. T. Kozel (Jícha), 14. Jícha, 20. Seifert (T. Šváb), 21. Seifert (Černohlávek), 22. Jícha (Černohlávek), 28. Černohlávek (T. Kozel), 32. Jícha (Špinka) – 12. Šupka, 13. Vohnický (B. Pospíšil), 22. B. Pospíšil (Šupka). Rozhodčí: Mucha – Pařez. Bez karet. Rolling Team: Špinka – Jícha, Skokan, T. Kozel, T. Šváb, Seifert, Černohlávek. Dřevo Tvrdík: Petr Flégr – Herčík, Hačka, Z. Volenec, Šupka, Červinka, T. Pospíšil, B. Pospíšil, Vohnický.

Jump Boys – STS Chvojkovice 2:3 pk. (1:2 – 2:3)

Program 13. hracího dne CD*FL.Repríza loňského semifinále byla opět vyrovnaná a dramatická. Jump Boys nakonec poprvé v sezoně prohráli, ale nepředbíhejme. Skóre zápasu otevřel v 5. minutě po přihrávce Novotného Vojtíšek – 1:0. Místo přidání další branky Jump Boys inkasovali. V 6. minutě vyrovnal střelou do šibenice Kubát a dvě minuty před přestávkou se prosadil i Vácha – 1:2.

O přestávce si stěžoval na nepřesné výroky sudího Zelený a rozhodčí Mucha mu udělil žlutou kartu. Jump Boys tak začínali dvě minuty druhé půle ve třech. Oslabení však přežili a zvýšili svou aktivitu. Když pak ve 24. minutě fauloval za žlutou kartu chvojkovický Kocourek Vojtíška, dostali početní výhodu právě růžoví. Ta však netrvala dlouho. Vojtíšek rozehrál trestný kop na Pavlíka, který prostřelil Peroutku – 2:2.

Za tohoto stavu se pak odehrála ve futsale málo vídaná situace. Jump Boys dali po rohovém kopu Zeleného branku na tři dva. Jenže sudí ji odvolal kvůli blízkému postavení hráče Chvojkovic při rozehrávce i přesto, že na situaci před kopem Zeleného neupozorňoval a míč v pohodě prošel před bránu. Další vlnu emocí, tentokrát na chvojkovické straně, přinesl pátý odpískaný faul pro Jump Boys, jenže Peroutka Pavlíkovu desítku chytil.

Zápas tak skončil 2:2 a o plusovém bodu rozhodovaly pokutové kopy. Na straně Jump Boys se dvakrát trefil Schwarz, ale za Chvojkovice se trefili Vácha, Böhm a Čunderlík. Hráči STS tak získali bod navíc a stali se prvním týmem v sezoně, který porazil Jump Boys.

Branky a nahrávky: 5. Vojtíšek (M. Novotný), 24. Pavlík (Vojtíšek) – 6. Kubát (Vácha), 14. Vácha (Franc), rozhodující pk Čunderlík. Rozhodčí: Mucha – Pařez. ŽK: 16. Zelený – 24. Kocourek. Jump Boys: Čižinský – Zelený, Hylský, M. Novotný – Pavlík, Vojtíšek, Slezák, Schwarz. Chvojkovice: Peroutka – Dostál, Böhm, Čunderlík, Franc, Jirásek, Kubát, Vácha, Kocourek.

Tabulka po 12. hracím dni

Tabulka po 12. hracím dni CD*FL.

Hráčské statistiky, brankářské statistiky