„V prvním zápase proti Chodovu jsme si nedělali plané naděje na slušný výsledek, opět nás čekal velmi těžký soupeř, výborný na balónku a s velmi slušnou kombinací, to jsou faktory, které nám dělaly velké problémy po celý zápas a tak konečný výsledek 9:1 pro soupeře hovoří za vše,“ řekl k utkání s Chodovem Martin Němec.

„V dalším zápase proti Slavií Plzeň jsme cítili a také věřili v bodový zisk, protože soupeř byl hratelný a proto jsme udělali pár změn v sestavě. Ale přišlo velké zklamání, náš výkon byl odevzdaný, bez šťávy, takže jsme to soupeři ulehčili a ještě díky naší nedisciplinovanosti, dvě naše zbytečné vyloučení byla ihned potrestána. Navíc při naší jediné přesilovce, jsme soupeři dovolili skórovat. Konečný výsledek 6:2 pro holky z Plzně byl nakonec "lichotivý", protože naše gólmanka Natka Matoušková pochytala řadu brankových příležitostí,“ doplnil hodnocení druhého utkání Němec.

„Úvod sezóny nám sice nevyšel, ale odhodlanost a chuť dál pracovat tam od holek je. A to si na nich vážím, že to nevzdávají,“ dodal Němec.

FATPIPE FLORBAL CHODOV - FBC Kutná Hora 9:1 (Trpišovská)

FBC Kutná Hora - FBŠ SLAVIA Plzeň 2:6 (Beranová, Trpišovská)

Sestava Kutné Hory: Matoušková Natálie - Voldřichová Kateřina, Blahníková Barbora, Jelínková Simona, Němcová Dominika, Procházková Nela, Forštová Barbora, Kršňáková Lucie, Hrišková Natálie, Trpišovská Natálie, Helclová Štěpánka, Beranová Natálie.

Družstva SKP Olympia Kutná Hora za sebou mají další závody.
Vítězství Středočechů v mezikrajovém utkání i díky kutnohorským atletům
Zápas II. ligy basketbalu: Kutná Hora - Mladá Boleslav 80:110, 21. ledna 2017.
Na úvod sezony vítězství v Českém poháru a dvě porážky z venkovních palubovek