Hned ve stoupání se vykrystalizovala vedoucí skupinka, kde byl skvělý běžec Honza Němec a Petr Novotný z cyklistického oddílu Agro Kolín. Následován Jirkou Zajícem, který ještě cítil únavu ze skvělého vystoupení před týdnem na pražské půlce. Čtvrtý byl v depu Petr Kalný, po něm Michal Vavák z pořádajícího Clubu deportivo KH. Mezi ženami potvrdila své běžecké kvality Jitka Kalná, druhou ženou v prvním depu byla Martina Hájková, dvě minuty po ní Helča Blažková.

Prvním vyjíždějícím z depa na trať cyklistiky byl Jirka Zajíc, ale ten si vybral Smolíčka dne, když píchnul před Poličany. Všem závodníkům zpříjemňoval cestu na obrátku do Košic silný protivítr, ale Petr Novotný toto nebral na vědomí. Výbornou cyklistikou byl už od Malešova v jasném vedení. Za ním jel s odstupem Honza Němec a Jan Vyskočil. Skupinka Vavák - Litt - Kalný spolu dojela na obrátku, odkud nastal úprk směr běžecká druhá část. Vavák předjel Dana Litta před Polánkou a jako šestý dorazil do depa Petr Kalný. Uznání zaslouží Jirka Zajíc, který pomocí Honzy Rady, jenž se proměnil v servisní vozidlo závodu, nechal na kole duši.

Na kole v silném větru výborně zajeli Martina Hájková s Helčou Blažkovou, naopak Jitka Kalná se šetřila na svou silnou běžeckou disciplínu.

V rámci druhého běhu se rozhodovalo víceméně o příčkách pod stupni vítězů. Petr Novotný nejrychlejším druhým během stlačil poprvé v historii čas pod 80 minut. Druhým byl o fous před dotírajícím Janem Vyskočilem Honza Němec. Pro bramboru si doběhl nikým neatakován Michal Vavák z CD*KH, pátým byl Petr Kalný…

Jitka Kalná ukázala, že rozhodovat se nemusí jen na kole, předběhla Martinu i Helču a doběhla si pro vítězství.