„Výkon to není špatný, ale na moje ambice to je málo. Chtěl jsem hodit víc, ale mám problémy s tricepsem (trojhlavý pažní sval) na odhodové ruce. Nešlo do toho pořádně šťouchnout, a tak jsem k závodu přistupoval. Hlavní bylo si víc neublížit“ vyprávěl český rekordman.

„Nejedná se klasické o zranění, jen jsem si trochu promáčkl loket a šlo to do úponu tricepsu. Doufám, že se dám brzo dohromady, a když se potkám s rychlejším kruhem, může být v zápisu výsledků za dvojkou jednička nebo druhá dvojka,“ dodal úřadující mistr Evropy, jehož skalp získal norský pořízek.

Rekordy mítinku padly v ženských disciplínách. Postarala se o to švédská koulařka Fany Roosová a ukrajinská výškařka Julia Čumačenková. První poslala náčiní do vzdálenosti 18,74 metru a druhá skočila 186 centimetrů.

Vyvrcholením byla bitva výškařů, v níž slavil návrat k halovým závodům po tříleté pauze Majd Eddin Ghazal. Držitel bronzu z mistrovství světa 2017 v Londýně skočil na Sletišti 225 centimetrů. Syřan sklidil ovace kromě triumfu i za to, že převzal žlutý dres pořádajícího A.C. Tepo Kladno, za který bude v letní sezoně skákat v české extralize.

Rekonstrukce zimního stadionu
Kladno zůstalo na placení rekonstrukce stadionu samo. Další zakázku zastavilo