Sobotní zápas kutnohorským Sokolům vyšel. Vyrovnané utkání se překlopilo na jejich stranu a zvítězili o devatenáct bodů 72:53.

Nedělní dopolední zápas se povedl lépe hostům z Brandýsa nad Labem. Od třetí čtvrtiny se domácím nedařila střelba a hosté vyrovnali sérii po výsledku 62:73. O víkendu hraje Sokol dva zápasy v Brandýse nad Labem. Série se hraje na tři vítězné duely.

„Sobotní zápas byl celou dobu o čtyři až šest bodů pro nás. Na začátku třetí čtvrtiny nás soupeř dohnal a dokonce vedl o bod, ale díky tomu, že jsme nějaké balony vypíchly, že jsme občas trefili trojku, tak jsme se utrhli. Zápas se zlomil a do konce utkání už šlo o vyřízenou záležitost," zhodnotil první utkání série trenér Kutné Hory Petr Kratochvíl.

V nedělním utkání se zápas lámal ve třetí čtvrtině, kdy Sokolu absolutně odešla střelba. „Třetí čtvrtina rozhodla," přiznal Kratochvíl a pokračoval: „Úplně se nám přestala dařit střelba. Tam byl hlavní problém. Nešlo to ani podkošovým hráčům, zřejmě byli unavení. Soupeř hrál s dobrou agresívní obranou."

O víkendu musí Kutná Hora alespoň jednou vyhrát. „V Brandýse jsme hráli prvně vyrovnané utkání. I dneska by se hrál vyrovnaný zápas, kdybychom se lépe trefovali. Na palubovce soupeře musíme alespoň jedno utkání vyhrát, jinak je finále ztracené," uvědomil si Petr Kratochvíl.

Finálová série KP v basketbaluKutná Hora – Brandýs n. L. 72:53 (29:24)
Brandýs n. L. – Kutná Hora 62:73 (32:28)