FC Benago Zruč n. S. – Helas Brno 9:1 (5:0)

Benago začalo zápas výborně. Už ve 3. minutě získal balon Rodek a před bránou našel přesně zakončujícího Váňu – 1:0. Vyrovnat mohl vzápětí Sýkora, ale místo gólu nastřelil tyč. V 7. minutě předvedl parádu Michal Mareš, který obloučkem vysunul Rodka, pro něhož nebyl problém zakončit akci gólem – 2:0. Helas mohl krátce na to snížit, když po signálu a přihrávce Chalupského nastřelil Cupák tyč Kudrnovy brány.

Brněnské ovšem zazdil kapitán Zruče Rodek, jenž byl po celou první půli při chuti. V 15. minutě si naběhl na přihrávku Brahimiho a zvýšil už na 3:0. To však nebylo vše. V 18. minutě ukázal své umění v křížných přihrávkách Lištván, který vybídl ke skórování Holečka – 4:0. A když se Rodkovi dařilo, tak se dařilo. V 18. minutě nasadil patou Tumáčkovi ukázkové jesle a Brahimi pohodlně skóroval – 5:0. To vše za první půli.

Ve druhé půli začal Helas náporem a Lidmila nastřelil tyč zručské brány, jenže totéž se povedlo z brejku Rodkovi, který pálil do břevna. Ve 31. minutě se hostům přeci jen podařilo snížit, když Kudrnu prostřelil právě aktivní Lidmila – 5:1. Z letargie se Benago probralo ve 34. minutě! Holeček našel před bránou volného Brahimiho, který zvýšil rozdíl skóre znovu o pět branek. O minutu později už Brahimi zkompletoval hattrick po nástřelu Lištvána – 7:1. Brno mělo v tomto zápase velkou smůlu. Již čtvrtou tyč nastřelil ve 36. minutě tentokrát Ovčačík.

V posledních minutách zkusili hosté power play, ovšem to byla voda na mlýn domácího brankáře Kudrny, který se zmocnil míče a přes celé hřiště skóroval do prázdné brány – 8:1. Vítězství zpečetil povedenou ranou k tyči tři vteřiny před koncem domácí Holeček - 9:1.

„Výsledek vypadá jednoznačně, ale každý protivník je pro nás těžký, protože soupeři se nás dobře připraví. Musíme perfektně bránit, to je základ. Cesta k úspěchu vede přes naši defenzivu. Kluky však musím také držet při zemi, aby takto zodpovědně hráli pořád. Tým funguje perfektně, jeden hraje za druhého a brankáři skvěle chytají. V posledních zápasech mají průměr jeden dva obdržené góly," zhodnotil zápas domácí trenér Beni Simitči.

Zdroj: Youtube

Statistiky

Branky a nahrávky: 3. Váňa (Rodek), 7. Rodek (Mich. Mareš), 15. Rodek (Brahimi), 18. Holeček (Lištván), 18. Brahimi (Rodek), 34. Brahimi (Holeček), 35. Brahimi (Lištván), 38. Kudrna, 40. Holeček (A. Simitči) – 31. Lidmila (Klimeš). Rozhodčí: Čurda – Kaštánek, bez karet. Diváci: 120. Benago Zruč: Kudrna – Lištván, Rodek, Brahimi, Váňa – A. Simitči, Holeček, Mich. Mareš. (Mar. Mareš) Trenér Beni Simitči. Brno: Tumáček – Lidmila, Lerch, Švihálek, Klimeš – Vlach, Cupák, Sýkora, Chalupský – Ovčačík. (Večeřa) Trenér Jan Loup.

Zdroj: Youtube