Domácí nastoupili proti tabulkově výše postavenému Brandýsu až na Kocourka v kompletním složení. Úvod patřil Gottfriedovi, který dvěma rychlými trojkami zmrazil hosty. Až do 7. minuty bylo na palubovce pouze jedno mužstvo, a to Sokol. Pak ale nepochopitelně začal ztrácet míč a kazit přihrávky a Brandýs byl šňůrou 0:12 zpátky ve hře. Po zbytek zápasu byla hra maximálně vyrovnaná. Sokol praktikoval zónovou obranu, hra se přiostřovala na obou stranách.

V polovině třetí hrací doby se Sokol dostal do sedmibodového vedení 51:44, ale opět zbytečnými chybami a nekomunikací v obraně Brandýs dotáhl a dostal se i do vedení. Začátek poslední čtvrtiny pokračoval Brandýs v náporu, ale domácí se nevzdávali. Prosazovali se všichni hráči kutnohorského týmu a výsledek byl stále otevřený. O všem rozhodla jediná, osmá, minuta zápasu, když hosté odskočili a Sokol už síly na zvrat nenašel. Navíc Brandýs bezchybně trestal taktické fauly domácích.

„V dnešním zápase citelně chyběl Martin Kocourek, jak v útoku, tak i v obraně. Vyrovnaný zápas rozhodlo více chyb na naší straně," říkal trenér Kutné Hory Petr Kratochvíl.

Sokol Kutná Hora - BK Brandýs n. L. 82:87 (14:16,33:34,54:56)Body K. Hory: Říhovský 24 (1), Málek 18 (1), Gottfried 17 (4), Prušinovský 8, M. Levý 7, Vavák 4, Aufrecht 4. Fauly: 22:25, trojky 6:2, TH: 32/20 - 32/23. Rozhodčí: Žána, Laš.

Domácí, tentokráte oslabeni o Římovského a Gottfrieda, drželi krok se zkušeným týmem z Mladé Boleslavi pouze první poločas zápasu. Dařilo se Kocourkovi a Vavákovi, ve druhé čtvrtině podržel tým sedmi body v řadě Prušinovský. O vývoji zápasu rozhodla z pohledu Sokola tragická třetí čtvrtina. Nedařilo se nic, střelba z perimetru ani proměňování „šoupáků" v bezprostřední blízkosti koše. Poslední hrací část se dohrávala už jen z povinnosti.

Trenér Kratochvíl musel hodnotit další porážku: „Bohužel jsme opět nebyli kompletní a proti lídru soutěže to bylo těžké. Škoda těch neproměněných střel z pod koše. Na neúspěšný víkend musíme zapomenout a příští kolo u tabulkově slabších soupeřů bezpodmínečně vyhrát."

Za dva týdny může Sokol Kutná Hora složit reparát na venkovních palubovkách Čelákovic a Mělníka.

Sokol Kutná Hora - TJ AŠ Mladá Boleslav B 61:75 (22:20,40:45,47:65)Body K. Hory: Kocourek 27 (1), Prušinovský 15 (1), Vavák 12 (1), M. Levý 4, Málek 3. Fauly: 17:16, trojky: 3:8, TH: 14/10 - 15/11. Rozhodčí: Žána, Ticháček.

Michal Vavák