Kutnohorský tým mužů zvítězil v nedělním utkání sice překvapivě, ale zaslouženě a všichni hráči, kteří v něm nastoupili, zaslouží velkou pochvalu i po nepříliš povedené letní přípravě. S úzkým kádrem hráčů celý tým Sparty příkladně zabojoval a byl druholigovému soupeři více než vyrovnaným soupeřem. A může se radovat z postupu do 2. kola Českého poháru, ve kterém přivítá již prvoligového soupeře – tým TJ Dvůr Králové nad Labem. Hrát se bude v neděli 14. září od 13.30 hodin.

V zápase padlo hodně branek. Na každé straně svítila třicítka. „Diváci viděli rozhodně atraktivní zápas. Jako trenér bych byl radši, kdybychom lépe bránili, ale to vyplývalo z počtu našich hráčů. Navíc jsem před sezónou jasně deklaroval, že chceme hrát útočnou házenou, takže jsme hráli více dopředu. Některé akce cvičíme opravdu dlouho a konečně se nám je podařilo párkrát zahrát," usmíval se Šnajdr.„Jsem příjemně překvapený," řekl po utkání trenér kutnohorských házenkářů Vít Šnajdr. „Nečekal jsem takové vítězství, protože Bělá přijela v poměrně nabité sestavě. Naše sestava nebyla ideální, měl jsem pouze dva hráče na střídání. Mohl by nás ještě posílit Míra Filip, také Ondra Šimůnek a jeden kluk z Ostravy," tvrdil kouč.

A co kouče Sparty potěšilo a na čem je třeba zapracovat? „Potěšila mě forma brankáře Červenky, který nás hodně podržel. Nejsem spokojený se zbytečně moc technickými chybami. Na tom ještě musím zapracovat," odpověděl.

Kutná Hora dál pokračuje v přípravě na nový ročník SRL. „Nyní pojedeme na přípravný turnaj do Zruče nad Sázavou a za tři týdny nám startuje soutěž domácím zápasem s Mělníkem." Ještě předtím však sparťané přivítají prvoligový Dvůr Králové ve 2. kola poháru. „Rozhodně půjde o kvalitnějšího soupeře, než je Bělá," zdůraznil Vít Šnajdr.

Kutná Hora – Bělá p. Bezdězem 33:30 (15:16)Sestava a branky Sparty: Červenka – D. Polívka 6, Brož 5, Hovorka 5, Kůrka 5, Bielický 4, Thieme 4, Hrčka 3, J. Salák 1 a Hájek. Trenér Vít Šnajdr.
Napomínání: 3:2. Vyloučení: 6:8. Sedmičky: 4/3 – 4/4. Rozhodčí: Novotný (Ml. Boleslav) – Průžek (Úvaly). Diváci: 56.