Zatímco pro bratrskou dvojici z Nymburka šlo o závodní premiéru v pedálech, jednička českého skifu už atmosféru cyklistického seriálu zažila opakovaně. Tentokrát ovšem závod v malebné přírodě poblíž Orlické přehrady Synek nedokončil. Kvůli lehkým zdravotním problémům v polovině trati vzdal. „Forma nebyla úplně nejlepší, ale jsem rád, že jsem zdravý, nespadl jsem a nic si neudělal,“ bral i tak účast pozitivně.

Na restart seriálu se podle svých slov velmi těšil. Cyklistika je totiž pravidelnou součástí jeho přípravy. Tu nyní už směřuje ke zřejmě jedinému vrcholu veslařské sezony, kterým by mělo být říjnové mistrovství Evropy. „Léto bude těžké, když ho ale přečkám a pořádně natrénuju, o to víc z toho budu těžit do dalšího roku na olympiádě v Tokiu,“ zmínil sedmatřicetiletý borec.

Trenérský štáb A mužstva HC Příbram. Zleva: Miroslav Hájek (asistent trenéra), Pavel Marek (asistent trenéra), Jan Tlačil (hlavní trenér).
Místo otloukánka stvořil postrach soupeřů. Teď se trenér Tlačil dočkal ocenění

Rovnýma nohama se do cyklistického závodění vrhnuli oba kanoisté. „Jsem rád, že jsem to dal. Vybrali jsme si delší trať, hecli jsme se, řekl jsem si, že když už, tak už. Užil jsem si to, nemám ale techniku tak dobrou jako ti borci, co jezdí z kopce, kdy mě předjížděli jeden za druhým,“ dělil se o dojmy Martin Fuksa.

Slavnější z bratrů byl v cíli jako 220., mladší Petr dojel o pět míst zpět, byť se v průběhu závodu dostal i před Martina. „Těšil jsem se, jak to zvládnu. Byla tady krásná příroda, počasí vyšlo, takže paráda,“ líčil Petr.

FORTUNA_LIGA, 1. zápas semifinále nadstavby: FK Mladá Boleslav - Dynamo České Budějovice
Druhý krok do Evropy. Náskok nehodlá Boleslav pouze bránit

Od nového týdne už se dvojnásobný mistr světa znovu vrhá na obor, v němž jeho rodina vyniká. „Na přelomu července a srpna nás čeká mistrovství republiky, což bude zároveň nominace na zářijové mistrovství světa, které by mělo být,“ připomněl Martin Fuksa.