Michale, co říkáte na vaše umístění na konci roku 2015? Čím to je, že jste zatím stoprocentní?

Obměnili jsme mančaft. Kluci jsou zapálení do hry, i když nás moc není. Někteří noví hráči hráli loni druhou ligu, jiní nehráli vůbec. Šlape nám to, protože si jdeme zahrát pro srandu. Bavíme se futsalem a výsledky nám zatím vycházejí.

Ve vašem kádru se objevili dva úplní nováčkové Císař a Piskač. Kde jste na ně přišli?

S Víťou Piskačem chodíme hrát futsal každý týden, kdy si jen tak zahrajeme mimo soutěž. Ukecali jsme ho, aby chodil hrát s námi. Ondra Císař je kamarád Martina Fuksy. Nabídli jsme mu, zda by si nešel zahrát a kývnul na to.

Jak hodnotíte jejich začlenění do kádru? Jste spokojený s jejich výkony?

Jsem spokojený velice. Jde o mladé a technické hráče, kteří jsou relativně kvalitní. Nemusíme je zaškolovat v systému hry. Začlenili se perfektně.

Doposud jste třikrát vyhráli. Řešili jste nějak výsledky nebo jste šli zápas od zápasu?

Připravovali jsme se zápas od zápasu. Před každým utkáním jsme si řekli, že nechceme prohrát. Rádi bychom udělali body. I když jsme v některých soubojích prohrávali, tak jsme dokázali výsledek otočit. Rozhodla naše bojovnost a od některých kluků i kvalita hry.

Který z těch tří zápasů proti VS35, STS Chvojkovice a Fitness Centrum byl nejtěžší?

I když Fitness Centrum nebylo kompletní, tak je to pořád kvalitní mančaft. Zápas s nimi byl asi ten nejtěžší.

Ve čtvrtek začínáte po novém roce s N. P. C. Kutná Hora, které získalo teprve první tři body. Co od zápasu očekáváte?

Ještě jsem kluky neobvolával, ale asi půjdeme do zápasu ve stejné sestavě. Tento ročník, i když je tým na spodu tabulky, tak to nic neznamená. Za pár kol může být klidně první. Liga se tolik vytříbila, že tam zbyly jen kvalitní týmy. Kádry se také obměnily, což je znát třeba na Fitness Centru nebo Restauraci Na Valech. Týmy jsou hodně vyrovnané. Body se udělají za momentální formu a štěstí. Důležité je, jak moc chce tým vítězství. I když je někdo na spodu tabulky, tak ho rozhodně nepodceníme. Neřekl bych, že jsme suverénním favoritem.

Jaký máte cíl do roku 2016? Chcete se udržet na první příčce a postoupit přímo do Final Four na zimním stadionu?

Pro nás by to bylo ideální, ale také příjemné překvapení, kdybychom mohli postoupit přímo do semifinále. Zatím k tomu máme vykročeno, ale žádné podobné cíle si nedáváme. Rozhodně na to ještě nemyslíme. Jdeme si zahrát a pokračujeme zápas od zápasu. Jsme rádi, že se nám momentálně daří.

Vnímáte vy osobně futsal jako hlavní zimní přípravu pro okresní fotbalový přebor v Paběnicích? Jakou zimní přípravu jste si tam vlastně naplánovali?

Futsal nás udržuje přes zimu aktivní. Tipuji, že jsme nic v Paběnicích neplánovali. Je to jako všude jinde. Máme problémy s hráči dostat je na nějaký trénink. Těžko se to kombinuje s prací a ostatními aktivitami. Budeme velice rádi, když se nás pár sejde a uděláme si tradiční zimní přípravu na malé umělé trávě, abychom nabrali nějakou fyzičku. Mančaft máme tvořený ze starších typů, pánů a rodičů, takže to je problém vše skloubit.

5. kolo CD*FL19:30 VS35,- - Jump Boys
20:10 STS Chvojkovice – Restaurace Na Valech
20:50 Kantor&Spol. – N. P. C. Kutná Hora
21:30 Fitness Centrum KH – Green Bar

Tabulka1. Kantor&Spol. 9
2. Jump Boys 8
3. Green Bar 6
4. Restaurace Na Valech 4
5. VS35,- 3
6. N. P. C. Kutná Hora 3
7. Fitness Centrum KH 1
8. STS Chvojkovice 1